• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
Van`da Umre`ye gidecekler içim seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


VAN- Ulu Cami`de düzenlenen seminere İl Müftü Yardımcısı Faruk Gürbüz, Hac ve Umre Şube Müdürü M. Mehdi Kulay, Ulu Cami İmam-Hatibi Salih Tanrıant ve umreye gidecek vatandaşlar katıldı.

 

Seminerde bir konuşma gerçekleştiren müftü yardımcısı Faruk Gürbüz, hac ve umrenin önemine değindi. Umreye gidecek vatandaşlar için bazı tavsiyelerde bulunan Gürbüz, Umrede nasıl davranılması gerektiği hususunda bazı bilgiler verdi.

 

Daha sonra Hac ve Umrenin şartlarından bahseden M. Mehdi Kulay, yolculuk öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri anlattı.

 

Öte yandan bu yıl umreye gidecek olmanın heyecanını taşıdığını söyleyen Ehdinur İnan, Peygamber Efendimizin doğup büyüdüğü o kutsal mekânları görmenin her Müslüman`ın arzusu olduğunu söyledi. Umreye gidecek vatandaşların umre vazifesinin kabul olunması temennisinde bulunan İnan, \"Oraları ziyaret etmek lazım. Daha önce hacca gitmiştim. Şimdi umre vazifesini yerine getirmek için gidiyoruz. Tabi oraya daha önce gidip de bir daha gitmek istemeyen herhangi bir mümine rastlamadım. Orada, Peygamber Efendimiz, İslamiyeti yaymıştır. İşkence çekmiştir. O mücadeleler sayesinde İslam dini bugüne kadar gelmiştir\" dedi.

Ayrıca, bu yıl Van`dan 360, Hakkâri`den de 60 kişi olmak üzere toplamda 420 kişi umreye gidecek. Umreye gidecek ilk kafile, 24 Ocak`ta saat 00.30 ve 01.30`da iki ayrı uçakla kutsal topraklara hareket edecek. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir