• DOLAR 32.342
  • EURO 35.221
  • ALTIN 2247.381
  • ...
Çinli uzmanlar: Evde de maske takın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BMJ Global Health'de yayınlanan bir makaleye göre, Çinli 124 aileden 335 kişiyle yapılan bir çalışma, evde maske takmanın, virüsün aile bireyleri arasında yayılmasını engellemede yüzde 79 etkili olduğunu gösterdi.

Makalede öte yandan, evde maske takmanın sadece ailede herhangi birinde koronavirüs semptomları görülmeden önce etkili olduğu da vurgulandı.

UZMANLAR İNCELEDİ
Çalışma çerçevesinde katılımcılara, evlerindeki hijyen ve salgın sırasındaki tutumları konusunda sorular soruldu. Uzmanlar ayrıca, 14 günlük kuluçka döneminde hangi faktörlerin koronavirüs bulaşma riskini artırıp azalttığını inceledi.

Virüsün enfekte olan ilk kişiden diğer aile üyelerine yayılmasına, 124 ailenin 41'inde rastlanırken, toplamda 77 yetişkin ve çocuğa bu yolla koronavirüs bulaştığı görüldü.

Ailede enfekte olan ilk kişide henüz koronavirüsün semptomları görülmezken evde maske takmanın, virüsün yayılmasını engellemede yüzde 79 etkili olduğu belirtildi.

BULAŞICILIK RİSKİ DOĞRULANDI
Pekin Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nde görevli uzmanlar, “Bu çalışma, semptom başlangıcından önce evlerde yüksek bulaşıcılık riskini doğrularken, evlerde maske kullanımı, dezenfeksiyon ve sosyal mesafe gibi farmasötik olmayan önlemler, koronavirüsün salgın sırasında yayılımını önleyebilir.” değerlendirmesini yaptı.

EVDE SOSYAL MESAFE
Çalışmada ayrıca, her gün dezenfektan kullanımının, evi havalandırmanın ve araya bir metre mesafe koymanın, kalabalık ailelerde bile virüsün bulaşma olasılığını azalttığı, yanı sıra çocuklar arasında bulaşıcılığın daha düşük olduğu bulguları elde edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir