• DOLAR 32.699
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2499.283
  • ...
Bitlis’te 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşların olmadığı ilk cuma namazı kılındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı’nın ardından alınan karar doğrultusunda, belirlenen kurallara uyulması şartıyla cuma namazı ile öğle ve ikindi namazlarının cemaatle cami avlularında kılınabileceği açıklandı.

Ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te de uzun bir aranın ardından kılınacak ilk cuma namazının heyecanı yaşandı. Şehir merkezinde 17, il genelinde 63 yerde namazı kılındı.

cuma öncesi, namazın kılınacağı alanlarda sosyal mesafenin korunması için çizgiler çizildi, dezenfekte çalışmaları yapıldı.

İlk cumanın heyecanının yaşayan Bitlisliler, ev ve iş yerlerinde abdestlerini alıp, maskesini takarak seccadeleriyle birlikte namaz kılınacak alanlara akın etti.

Sağlık ekipleri, namaza gelen vatandaşların ateşini ölçerken, il müftülüğü tarafından maskesi olmayanlara maske dağıtıldı.

Bir yandan ilk cumanın heyecanı yaşanırken, bir yandan dan  65 yaş üstü ile 18 yaş altı vatandaşların olmadığı ilk cumanın hüznü yaşandı.

Cuma namazlarını, camiyi ve cemaati çok özlediklerini belirten Bitlis İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, il genelinde 63 camide cuma namazı kılınacağını söyledi.

Geylani, “Bugüne kadar camilerde vakit ve cuma namazını kılamıyorduk. Ama 5 vakit ezanlarımız, selalarımız okunuyordu. Dualarımız minarelerden yükseliyordu. Allah nasip etti. Bugün sahası müsait olan camilerimizde cuma namazı kılınacak. Bugün çok sevinçliyiz. Cuma namazlarımızı, camilerimizi, cemaatimizi çok özlemiştik. İnşallah bundan sonra camilerimizde öğle ve ikindi vakitleri namaz kılınacak. Rabbim ümmeti ve bütün insanlığı bu hastalık musibetinden korusun. Ülkemizin aldığı iyi tedbirlerden dolayı diğer ülkelere nazaran fazla ölüm olayları olmadı. Sağlık görevlilerimiz iyi çalıştı. Din görevlilerimiz hep sahadaydı. Vefa Sosyal Destek Grubu’nda çalışmalarını yaptı. Şehir merkezinde 17, il genelinde ise, 63 camimizde cuma namazı kılınacak. Parolamız, ‘Abdestini al, maskeni tak, seccadeni al, camiye gel’ rabbim bu hastalık musibetini üzerimizden kaldırsın. İbadet etmeyi nasip etsin.” diye konuştu.

Bugün kendileri için bayram olduğunu dile getiren vatandaşlardan Sıraç Sofuoğlu ise, “Bugünü bize tekrardan yaşattığı için Rabbimize minnettarız. İnşallah bundan sonra böyle bir musibeti yaşamayız. Rabbim İslam alemine yaşatmasın. Yaklaşık 3 aydır cuma namazı kılmamıştık. Hasret kalmıştık. Cuma namazı bize bayram oldu.” dedi.

Bugünün mutluluğunu sözcüklerle ifade edilemeyeceğini dile getiren Muhyettin Kurşun, aylardır bugünü hasret beklediğini, çok mutlu olduğunu söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir