• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Midyatlılar, camilere kavuşmanın sevincini yaşadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Camilerin açılması kararının ardından bugün ilk cuma namazı cami avlularında kılındı. Seccadesini alan Midyatlılar, camilere akın etti.

Cuma namazı öncesi camilerde dezenfekte çalışmaları yapıldı, sosyal mesafe noktaları oluşturuldu. İlçe müftülüğü tarafından şükür kurbanı kesildi.



 Hacı Kasım Altunkaya Camii’nde halkın yoğun olarak gelmesi nedeniyle cami avlusu ve caddeleri doldu taştı. Cami alanına girişlerde kontrol noktaları oluşturuldu. Gelenlerin ellerine dezenfektan sıkıldı. Seccadesi olmayanlara tek kullanımlık kâğıt seccade verildi. Cami imam hatibi tarafından uyarılar yapıldı.

Ezanın okunmasıyla İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik tarafından “Allah’a hamdolsun” adlı hutbe okundu.
İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlar, camilere kavuşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

“Müslümanların bu sıkıntılı süreçten ders almaları lazım”

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, “Öncellikle bizleri bugüne kavuşturan Allah’a sonsuz hamdolsun. Uzun bir süreden sonra sosyal mesafeye dikkat edere, omuz omuza gelemesek de gönüllerin bir olması sevindirici bir gelişmedir. Ancak cami ve cemaatle namazların önemini çok iyi kavramak lazım. Hazreti Peygamber, Mekke’den Medine’ye giderken Küba’da ilk mescidi yapıyor. Medine’de de ilk iş olarak Mescid-i Nebevi inşa edildi. Bu da gösteriyordu ki birlik ve beraberlik üzerinde büyük bir misyonu üstlendiğini görüyoruz. Dolayısıyla Müslümanların bu sıkıntılı süreçten ders almaları lazım.  Gerçekten cemaat büyük bir aşk ve heyecanla Allah’ın huzurunda secdeye kapanmanın heyecanını yaşıyorlardı. Özellikle bazı genç kardeşlerimizin yaşları dolmadığı için namaz kılmadıkları için geri gitmeleri ve gözyaşlarının aktığını gördük. Bu da gösteriyor ki gençliğin Allah’a secde etmek için bir uğraş içerisinde olduğunu gördük. Bu özellikle dikkatimizi çekti. Hem sevindik aynı şekilde o gençlerin o güzel davranışları bizi de duygulandırdı. Bir an önce bu sıkıntılı sürecin ve tekrardan birlik beraberliğimiz için ders alınması gerektiğini düşünüyoruz. Rabbim hayırlara vesile kılsın. Bu sıkıntılı süreçte fedakârlık gösteren kamu görevlilerine, tüm Müslümanlara sabır versin ve inşallah en kısa sürede omuz omuza namaz kılmamızı nasip etsin.” temennisinde bulundu.

Coronavirus hastalığı nedeniyle uzun bir zamandır camilere hasret kaldıklarını, dışarda da olsa cemaatle namaz kılmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Mehmet Şefik Evsen, bundan sonraki sürecin daha güzel olması temennisinde bulundu.

“Gerçekten cami ve cemaat ortamını çok özlemiştik”

Abdurrahman Yıldız ise, “Rabbime şükürler olsun. İki buçuk aydan beridir camilerden uzağız, hasretiz camilerimize. Rabbim bizi camilere tekrar kavuşturdu. İnşallah camilerimiz bir daha kapanmayacak. Hep cemaatiyle olacak. Gerçekten cami ve cemaat ortamını çok özlemiştik. Rabbimize milyonlarca kes şükürler olsun. Rabbimiz, bu günleri bizlere tekrar yaşattı. Camilerimizle buluşuyoruz. Bu virüsten dolayı da dikkatli olmak, alınan tedbirler uymak lazım.” diye konuştu.

Cuma namazını çok özlediklerini belirten vatandaşlardan Bereket Atilla, salgının bir an önce bitmesi için dua etti.

Abdulkerim Baş ise, “Her darlığın ardından ferahlık vardır. Camilere kavuştuk. Allah’a şükürler olsun. Namazımızı kılacağız. Rabbim bu hastalığı aramızdan kaldırsın.” dedi.

Bilal Akçay, “İnsanlık olarak büyük bir imtihandan geçiyoruz şu anda. Ama az kaldı. İnşallah daha güzel günler göreceğiz. Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanımızın söylemiş olduğu kurallara uyarsak ve tedbirli olursak inşallah daha güzel günler bizleri bekliyor. Biraz daha sabır. Herkese hayırlı cumalar olsun. Bütün İslam âleminin cuması mübarek olsun.” ifadesini kullandı.
bugüne kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Mehmet Selim Yeşilmen, şunları söyledi:

“Bugün bizim için bir Şeb-i Aruz gibidir. Camimizde tekrar namaz kıldığımız için çok memnun ve mutluyuz. Bugün bizim düğünümüz ve beraatımızdır. Şükürler olsun ki bugüne ulaştık. Allah bu hastalığı Müslümanlar üzerinden def etsin.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir