• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Hilvanlılar uzun bir süre sonra Cuma namazına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Türkiye genelinde Covid-19 sebebiyle ibadete kapatılan camilerde bugün yeniden Cuma namazı kılındı. Şanlıurfa'nı Hilvan ilçesinde de kılınan Cuma namazı öncesi Türkiye Diyanet Vakfı tarafından şükür kurbanı kesildi.

Cuma namazını yeniden cemaatle kılmanın büyük sevinç ve heyecanını yaşayan Müslümanlar, alınan tedbirler kapsamında maske ve seccadeleriyle Cuma namazı için belirlenen yere geldiler. Ekiplerin yönlendirmesiyle alana giren Müslümanlar sosyal mesafe kuralına uyarak saf tuttu.

İlçede önceden belirlenen Halk Eğitim Merkezi bahçesinde Müftü Enver Polatoğlu tarafından okunan hutbede, tekrar bir araya gelerek namaz kılmayı kendilerine nasip eden Allah'a hamd edildi.

Okunan hutbenin ardından Cuma namazının farzı kılındı. İmamlar, Cuma namazının sünnetinin evlerde kılınması yönünde çağrıda bulundu.

Kılınan namazın ardından Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Camilere kavuşma niyetiyle kurban kesildi. İlçe Müftüsü kesilen kurban ile ilgili, Allah’a hamd ettiklerini, camilere kavuşma şükrü olarak kurban kestiklerini söyledi.   

Ardından Müslümanlar birbirleriyle musafaha etmeden, fizikî mesafeye dikkat ederek ve görevlilerin yönlendirmelerine uyarak buradan ayrıldı. Uzun süredir birbirlerini görmeyen Müslümanlar, sosyal mesafe kuralına uyarak hasret giderdi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir