• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
Twitter’dan Trump’ın tweetine erişim engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medya platformu Twitter, iki mesajına 'teyit uyarısı' konulmasından sonra sosyal medya platformlarının daha sıkı denetlenmesini amaçlayan bir kararname imzalayan ABD Başkanı Donald Trump'ın bir tweetine erişimi 'şiddeti yücelttiği' gerekçesiyle sınırladı.

Trump, Minneapolis'te siyah bir ABD'li olan George Flyod'un polis tarafından öldürülmesini sokaklarda protesto edenlere yönelik paylaştığı Twitter mesajında "Bu HAYDUTLAR, George Floyd'un anısına saygısızlık ediyor ve buna izin vermeyeceğim. Şimdi Vali Tim Walz'la konuştum. Ordunun sonuna kadar yanında olduğunu söyledi. Zorluk çıkması halinde durumu kontrol altına alacağız. Yağma başlarsa ateş açma da başlar. Teşekkür ederim" dedi.

Bunun üzerine Twitter mesaja erişimi kısıtladı ve tweete koyduğu uyarıyla"Bu Tweet, şiddeti yüceltme hakkındaki Twitter Kuralları'nı ihlal etti. Ancak Twitter, Tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi." dedi.

Twitter'ın yaptığı açıklamada "Kişilerin bu Tweetten etkilenerek şiddet eylemlerinde bulunmasını engellemek adına adım attık. Ancak Tweet'i Twitter'da tutma kararı adık çünkü gündemdeki bir konu hakkında olduğu için kamuoyunun bu Tweet'e erişebilmesi önemli" denildi.

Trump'ın mesajına ancak "Daha fazlasını gör" bağlantısına tıklayarak ulaşılabiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir