• DOLAR 32.552
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2428.49
  • ...
HÜDA PAR Midyat İlçe Teşkilatı'ndan kan bağışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızılay'ın Coronavirus sürecinde kan stoklarının azalması nedeniyle kan verme çağrısına destek vermek için Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak ile birlikte 20-25 kişilik parti üye ve gönüllüleri kan bağışında bulundu.

İlçe belediyesinin yanında kurulan kan alma aracına giderek kan bağışında bulunan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı ve partililer kan verdi, herkesi kan vermeye davet etti.

 

Yapılan kan bağışı programı ile ilgili konuşan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, kan vermenin birçok hayatı ihya etmesi açısından önemli bir görev olduğunu ifade etti.

"Bütün halkımızı kan bağışına katkı sunmaya davet ediyoruz"

Altunkaynak, "Gerek ülkemizin gerekse insanlık aleminin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçte en değerli varlığımız olan kanımızı bağışlamaya geldik. Özellikle son dönemlerdeki plazma tedavisinin ön plana çıkması vesilesiyle ve özellikle Kızılay teşkilatının, eldeki kan stoklarının erimeye doğru gittiğini duyurması üzerine Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem)'in, "Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibi, bir insanı ihya eden tüm insanlığı ihya etmiş gibi sevap kazanır." hadisinden yola çıkarak kanımızı bağışlamaya geldik. Bizleri kırmayıp çağrımıza icabet eden bütün üye ve gönüllülerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bütün halkımızı bu güzel kan bağışı davranışına katkı sunmaya davet ediyoruz." dedi.
 

"Kan sürekli ihtiyaçtır, kan için acil diye bir durum yoktur"

Kızılay Midyat Şube Başkanı Murat Aykat ise, "Ramazan ayında Türkiye geneli böyle bir sıkıntı oluyor, haliyle biz bölge olarak da bir sıkıntı içerisine girdik. Bir de bu Covid-19 nedeniyle insanlar biraz çekimser davrandı. Buna rağmen Midyat'ta katılım iyi bir seviyede. Bu anlamda biz vatandaşlarımızdan memnunuz, Allah razı olsun kendilerinden. STK ve siyasi partiler ve kim bu konuda ne yapabiliyorsa kendi üye ve gönüllülerine çağrıda bulunmaları ve Kızılay aracına yönlendirmeleri bizleri son derece memnun etti ve edecektir. Kan sürekli ihtiyaçtır. Kan için acil diye bir durum yoktur. Sürekli ihtiyaç duyulan bir ihtiyaçtır ve bir ünite kan üç can demektir. Allah yaşatmasın ama her an herkes buna ihtiyaç duyabilir. O anda emin olun insanlar neyi var satmaya razı olur yeter ki bir kan bulalım diye. Kızılay bunu ücretsiz bir şekilde insanlara ulaştırıyor, tüm Türkiye'de bu işi yürütüyor. Tüm vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR'ın, kan verme çağrısına katkı vermek üzere kan bağışında bulunduklarını belirten Abdulkadir Arbağ ve Enes Çelik, kan vermenin çok güzel bir duygu ve insani bir görev olduğunu, kan verdikleri için de çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Öte yandan, kan verme çağrısına birçok siyasi parti, STK, gazeteci ve vatandaşların da kan bağışında bulunduğu görüldü. Bugün saat 18.00'e kadar kan alma çalışmasının devam edeceği belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir