• DOLAR 32.6
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2491.072
  • ...
Genç Evlilerin Gözü Mecliste
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Genç yaşta evlenip yuva kuran aileler cezalandırılan aileler artık meclisten gelecek güzel haberi bekliyor.  18 yaşından küçük evlendikleri gerekçesiyle çocuk istismarından eşleri cezaevine konulan binlerce kadın, eşlerinin bırakılmasını istiyor. Kendi rızalarıyla mutlu bir yuva kurduklarını belirten kadınlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da kendilerine söz verdiğini hatırlatıyor. Meclis açılışından sonra mağduriyetlerinin ele alınmasını bekleyen kadınlar, umutlu gözlerle çıkacak düzenlemeyi bekliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SÖZ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda meclise giderek milletvekilleriyle ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen mağdur aileler seçim sonrası için mağduriyetlerinin çözümü için söz almışlardı. Genç evlilik mağduru binlerce aile şimdi verilen sözlerin tutulmasını ve hükümetin ‘Erken yaşta evlilik’le ilgili yapacağı kapsamlı düzenlemeyle mağduriyetlerin topyekûn çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

“HER DURUŞMADA AİLEM ŞİKAYETÇİ OLMADIKLARINI SÖYLEDİ”

Genç yaşta evlendiği için eşi cezaevine giren ve 4 yıldan beri türlü zorluklarla karşılaşan Tutku Şendil, “Ben eşimle evlendiğimde 15 yaşındaydım, tarih 2010 yılıydı. Evden kaçtığım için annem şikayette bulunmuştu. Daha sonra ailelerimizi ikna ettik ve annem şikâyetini geri çekti. Ardından 17 yaşında ailemin rızasıyla resmi nikâh kıydık. Resmi nikâh kıydığımızda ben kızıma hamileydim. Kızım bir buçuk yaşındayken ise hakkımızda dava açıldığını öğrendik. Toplamda dört duruşmaya gittik ve her seferinde ailem şikayetçi olmadığını söyledi. Eşimi gece dört buçukta eve baskın yaparak cezaevine götürdüler. Eşim içeri girdikten sonra zorluklar da başladı. Ev bizimdi çok şükür ama kızıma mama alamayacak duruma geldim. Bir ara kızımı komşulara bırakarak çalışmaya başladım. Ama bu şekilde de çok zor oluyordu. Şu an devletin verdiği 500 lira ile geçimimi sağlamaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

“AYLAR GEÇMESİNE RAĞMEN BİR ADIM ATILMADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği sözün ardından aylar geçtiğini belirten Şendil, “Biz meclise gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştük. Bize sorunlarımızdan haberdar olduğunu ve seçimden sonra (31 Mart Yerel Seçimleri) konunun çözüme kavuşturulacağını söyledi. Hem Ak Partili hem de CHP’li milletvekilleriyle görüştük. Bize imza atmaya hazır olduklarını söylediler. Ama aylar geçmesine rağmen bir adım atılmadı. Eşlerimizin bir an önce cezaevinden çıkarılmasını istiyoruz.” dedi.

MECLİS TATİLE GİRMEDEN GÜNDEME GELMİŞTİ

Genç evlilik mağdurlarının sorunları meclis gündemine gelmiş ancak kamuoyunun tüm ısrarlarına rağmen infaz yasasına dahil edilmemişti. Ancak bazı milletvekilleri tatil sonrası düzenlemenin meclisten geçeceğini belirtmişti. Şimdi binlerce mağdur meclisten gelecek haberi bekliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir