• DOLAR 32.381
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.131
  • ...
ABD'de siyahi Floyd için gösteriler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Minnesota eyaletinin Minneapolis şehrinde George Floyd'un, polis vahşeti sonucu ölümü üzerine kalabalık bir grup Manhattan'ın Union Square bölgesinde protesto gösterisi düzenledi.

Göstericiler sık sık Floyd'un hayatını kaybetmeden önce ifade ettiği "nefes alamıyorum" sözünü slogan olarak attı.

Polis, yaklaşık 40 protestocuyu tutukladı. Yerel haber kanalı ABC, birisinin polise çöp tenekesi attığını ve bir başkasının bir subayın silahını tutmaya çalıştığını söylerken, NBC bir protestocunun bir polisin yüzünü yumrukladığını bildirdi.

Floyd'un ölümü üzerine gösteriler Los Angeles ve Memphis gibi şehirlerde de gerçekleşirken, Perşembe günü Minnesota Valisi Tim Walz'un olağanüstü hal ilan ettiği Minneapolis'te büyük çaplı protestolar şiddetlendi.

46 yaşındaki siyahi George Floyd, bir polis memurunun yaklaşık 10 dakika boyunca boynunda bir dizini sıkıca bastırmasının ardından nefes alamayarak hayatını kaybetti. Floyd, o anlarda defalarca "nefes alamıyorum" diye seslenmeye çalışıyordu.

"Nefes alamıyorum" sözü New York'un Staten Island bölgesinde siyahi Eric Garner'ın 2014'te bir polis tarafından boğularak öldürülmeden önce defalarca söylediği şeydi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir