• DOLAR 32.541
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2433.141
  • ...
Çin yakında "Tayvan krizi" ile yüzleşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in, orduya (Çin Halk Kurtuluş Ordusu) "savaşa hazır olun" talimatı verdiği ortaya çıktı.

Şi, askeri yetkililerin de hazır bulunduğu ve Çin'in en üst yasama organı olan Ulusal Halk Kongresi'nin yıllık toplantısının oturum aralarında yaptığı açıklamada salgının kontrol edilmesi faaliyetlerinin artık normale döndüğünü belirterek, orduya hitaben, "Eğitime ve savaşa hazırlanmanın yollarını keşfetmek, araştırmak gerekiyor çünkü salgını kontrol altına alma çabaları normale döndü" dedi.

Ayrıca Şi, "Saldırı, muharebe hazırlıklarını hızlandırmak, fiili askeri eğitimi esnek bir şekilde yürütmek ve ordumuzun görevlerini yerine getirme kabiliyetini geliştirmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

South China Morning Post gazetesinde yer alan habere göre Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, ülkesinin Tayvan'daki bağımsızlık yanlısı iktidar partisinden kaynaklanan “yüksek güvenlik tehditleriyle” karşı karşıya olduğunu öne sürdü.

ABD'nin Tayvan'a gelişmiş torpidoları da içeren ikinci silah satışını onaylamasına atıfta bulunan Sözcü Wu Qian, Ulusal Halk Kongresi toplantıları sırasında yaptığı açıklamada, "Taipei'deki Demokratik İlerici Parti (DPP) yetkilileri, dış güçlere güveniyor ve ayrılıkçılık yolunda ilerliyorlar" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Yaşanan ekonomik gerilemeye rağmen Pekin, savunma harcamalarını yıllık yüzde 6,6'lık artışla 1.27 trilyon yuan (178 milyar dolar) olarak açıklamıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir