• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
YALAN SİYASET...!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Koronavirüs salgını sonrası otobüs seferlerini arttırması beklenen İBB, tasarruf adı altında seferlerde azalmaya gidince bazı duraklardan onlarca kişi otobüslere dolmaya başladı. 29 Mart sabahı Fazilet durağından otobüse bir anda 47 yolcu bindiği iddiaları ise uzun süre gündemden düşmedi. Oysa gerçekler ortaya çıkınca İBB ekibi de yalan söylediğini itiraf etmek zorunda kaldı.

SAVCILIK YALANI BELGELEDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı inceleme sonucunda adı geçen Fazilet Durağı'ndan bahsedilen sayıda kişinin otobüse binmediği, daha önceki günlerde otobüse binenlerle o gün binenler arasında sayıca bir farklılık olmadığı ve bunun da İETT'nin durak durak raporlarına yansıdığı belirlenmişti.

YALANINI HATA DİYE ÖRTMEYE ÇALIŞTI

Ve sonunda Murat Ongun, Mart ayında ortaya attığı yalanı itiraf etti. Katıldığı TV programında konuşan Ongun, "Fazilet Parkı durağından 40 küsur kişi bindi mi? Binmedi mi? Efendim. Yok öyle bir şey, yok öyle bir şey' Bu bir hata mı? Evet. Bir duraktan bu kadar yolcu bindi dememiz bana gelen veriye göre yanlış olmuş." sözleri ile yalanını hata diye örtmeye çalıştı.

İMAMOĞLU, OLMAYAN GÖRÜNTÜLER İÇİN "KANIM DONDU" DEMİŞTİ

Sosyal medyadan "Tüm siyasilere çağrım, karanlık kalplilerin organize kötülüklerine birlikte karşı çıkalım" çağrısı yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çıktığı bir TV programında ise bu iddiayı doğruymuş gibi gösterip "Kanım dondu. Eğer bu siyasetse lanet olsun böyle siyasete" diye de tepki göstermişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir