• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
40 Bayram geçti zindanda... ÖZGÜRLÜK NE ZAMAN?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

İslami kimliklerinden dolayı 28 Şubat zihniyeti ile FETÖ yargısının kumpasları sonucu ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen kolan kanseri hastası Şehmus Alpsoy ve yaşlı babası Mehmet Emin Alpsoy'un (73) son çıkan yargı paketinden de faydalandırılmayınca tam 40 bayram geçmesine rağmen cezaevinde tutulmaya devam ediliyor. Alpsoy’lar için sosyal medyada sık sık açılan taglarla yaşanan mağduriyet duyurulmaya çalışılıyor.

 “BİRİ KANSER HASTASI, DİĞERİ YAŞLI VE HASTA İKİSİ DE BAKIMA MUHTAÇ”

Şehmus Alpsoy'un eşi Suat Alpsoy, eşinin kolon kanseri olduğunu, birkaç kez ameliyat edildiğini ancak Covid-19 salgını nedeniyle hastaneye bile gidemediğini ve adeta ölüme terk edildiğini belirterek kronik hastalıkları nedeniyle bu sürecin daha da zorlaştığını söyledi. Yeni infaz yasasının yeni çıktığı dönemde yasanın beklentilerden olduğu görüşünü paylaşan Alpsoy, "Eşim kanser hastası olduğu için en büyük risk grubunda ve kayınpederim 75 yaşında hem hasta hem yaşlı o da risk grubundadır. İkisi de son çıkan yasadan faydalanmadı. Bu zulümden başka ne olabilir? Bu yasadan bir umudumuz vardı. Bize de 'adalet gelir' diye umut ediyorduk. Ama maalesef adalet gelmedi. Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanına bütün herkese sesleniyorum: 'Allah rızası için bırakın bu adamlar evlerinde ölsün.' Evlerinde yaşasınlar demiyoruz, evlerinde ölsünler.

“EŞİMİN ELLERİ YAŞLILIKTAN DOLAYI TİTRİYOR”

Mehmet Emin Alpsoy'un eşi ve Şehmus Alpsoy'un annesi Rabia Alpsoy, "Hem oğlum hem eşim hastadır. Eşim ve oğlumun cezaevinden yaptıkları telefon aramalarında durumlarının kötü olduğunu söylüyorlar. Kendilerine bile bakacak durumda değiller. Şehmus, durumunun çok kötü olduğunu söylüyor. Hastaneye gitmesi gerekiyor ancak götüremiyorlar hatta randevu bile almıyorlar. 21 sene oldu içeridedirler. Eşim 70 yaşın üzerinde, artık elleri yaşlılıktan dolayı titriyor. Eşim artık kendine bakamıyor. Biz de onlarla beraber mağdur oluyoruz. Artık beraatlarını istiyoruz. O kadar hırsız ve her türlü mahkûmu bırakıyorlar artık oğlum ve eşimi de bıraksınlar. Sayın Cumhurbaşkanımızdan eşim ve oğlumun beraatlarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

28 ŞUBAT MAĞDURU ALPSOY’LARA SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK DESTEK

Hür Ekip Sosyal Medya Platformu tarafından, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarından kanser hastası Şehmus Alpsoy ile yaşlı babası Mehmet Emin Alpsoy için ara ara başlatılan hashtaglara binlerce sosyal medya kullanıcısı destek veriyor. Kısa sürede Trending Topic (TT) olan hashtaglarda sosyal medya kullanıcıları, yaşatılan hukuksuzluğa bir an önce son verilmesi çağrısında bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir