• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2497.065
  • ...
Siirt’te Pandemi Kurulu toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilik Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Vali Ali Fuat Atik’in yanı sıra 3’ncü Komando Tugay Komutan Vekili Albay Mehmet Fevzi Kenansarı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Ömür Emre, İlgili kurum müdürleri ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Coronavirus tedbirleri kapsamında daha önceden alınan kararlar tek tek gözden geçirilerek, pandeminin yayılımına engel olmak ve vatandaşların sağlığını korumak amacıyla alınacak tedbirler değerlendirildi.

Cuma namazının kılınması ile ilgili alınması gereken önlemlerin de görüşüldüğü toplantıda, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına uygun olarak sosyal ve fiziki mesafeye uyularak saf tutulması, maskesiz ve seccadesiz gelinmemesi, cemaatin giriş-çıkışının sağlıklı şekilde gerçekleştirilmesi için alınması gereken tedbirler değerlendirildi.

Coronavirüs salgınına karşı sosyal mesafe ve maske kullanımı gibi tedbirlere mutlaka uyulması gerektiğine vurgu yapan Vali Atik, tedbirlere uymayan vatandaşlar hakkında cezai işlem uygulanması talimatını verdi.

Vali Atik, Coronavirus ile mücadele kapsamında genel olarak alınan tedbirlerin uygulanması noktasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Toplantı, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir