• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
Gaziantep’te yeniden ibadete açılacak camiler dezenfekte ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Camilerin ibadete açılması kararının ardından Şahinbey Belediyesi ekipleri, ilk etapta kent merkezinde bulunan cami ve avlularında dezenfeksiyon çalışmalarına başladı.

Şahinbey Belediyesi normalleşme süreciyle birlikte 29 Mayıs cuma gününden itibaren kademeli olarak ibadete açılacak olan camileri temizleyip, dezenfekte ediyor.

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Gaziantep Valiliğinin ve İl Müftülüğünün uygun gördüğü camiler 29 Mayıs cuma günü yeniden ibadete açılırken, Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de camilerdeki dezenfekte ve temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Şahinbey Belediyesi ekipleri 29 Mayıs’ta ibadete açılacak camileri tek tek dolaşarak camide bulunan halı, kolon, giriş gibi temasın olabileceği yerleri dezenfekte ediyor. Çalışmaların belirli aralıklarla devam edeceği belirtildi.

Camilerde başlatılan temizlik çalışmaları ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, camilerin yeniden ibadete açılacak olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Tahmazoğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın son bakanlar kurulu toplantısının ardından 29 Mayıs cuma günü öncelikle valiliğimizin ve müftülüğümüzün belirlediği ve ilgili şartları uygun camilerle ibadete açılacak. Şahinbey Belediyesi olarak Coronavirus’e karşın ilk günden bu yana yoğun bir şekilde dezenfekte çalışmaları yapıyoruz. Şahinbey ilçesindeki tüm camilerimizin normal zamanlarımızda da ayda en az iki defa temizliklerini yapıyor ve vatandaşlarımızın hijyenik ortamlarda ibadetlerini yapmalarını sağlıyorduk. Coronvirus ile mücadele de bu sayıları daha da yükselttik. Bundan sonraki süreçlerde de çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.” diye konuştu. (İLKHA)

 

 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir