• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Malatya Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi hasta kabulüne başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hastanenin sosyal medya hesabı Twitter’den yapılan açıklamada, gelecek hastaların maskelerini takmaları, sosyal mesafe kurallarına uymaları, zorunlu kalmadıkça refakatçi getirmemeleri ve randevularından erken yarım saat içerisinde hastanede olmaları gerektiği ifade edildi.

Türkiye’de Covid-19 vakası tespit edildikten 4 gün sonra Malatya’da test sonuçlarının pozitif çıkmasıyla İlk olarak TOKİ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi binasında 15 yataklı "Gözlem Hastanesi" oluşturan yetkililer, daha sonra da Yeşilyurt Hasan Çalık Hastanesi ile Malatya Eğitim Araştırma Hastanesi "Karantina Hastanesi" olarak belirlenmişti.

Türkiye’de vaka ve vefat sayısının azalmasıyla birlikte normalleşme süreci başlamıştı. Vaka sayısının ortalama 2-3 kişiye inmesinin ardından “Karantina Hastane” olarak hizmet veren Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesinin randevulu olarak normal hastane kabulüne başlayacağı ifade edildi.

Hastanenin sosyal medya hesabı Twitter’den yapılan açıklamada, “Hastanemiz 1 Haziran itibariyle tüm polikliniklerde Randevulu olarak hasta kabulüne başlayacaktır. Bu süreçte, Maskenizi takınız. Sosyal Mesafe kurallarına uyunuz. Zorunlu kalmadıkça Refakatçi getirmeyiniz. Randevunuzdan en erken yarım saat önce hastanede olunuz.” İfadelerine yer verildi. (İLKHA) 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir