• DOLAR 32.59
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2522.262
  • ...
HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Elibüyük, Kızılay’a kan bağışında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kızılay’ın düzenli kan bağışçılarından olan Elibüyük, kısa süre önce yetkili kurumdan gelen SMS’te kan stoklarının erimeye başladığına ilişkin aldığı haber sonrasında ilk fırsatta kan bağışında bulundu.

Kızılay’ın Esenyurt Meydanı’nda kurduğu çadıra giderek kan bağışında buluna Elibüyük’e, HÜDA PAR Esenyurt ilçe teşkilatından da bir heyet eşlik ederek kan bağışında bulundular.

Yaptıkları anlamlı bağış sonrasında değerlendirmelerde bulunan Elibüyük, tüm teşkilatlarını ve İstanbul halkını kan bağışında bulunmaya davet etti.

Ülke olarak, insanlık olarak zor bir zamandan geçtiğimizi hatırlatan Elibüyük, “Coronavirüs sağlığımızı, yaşamımızı tehdit etmeye başladı. Bu anlamda Coronavirus tedavisinde en önemli yöntemlerden birisi de plazma tedavisi. Yaklaşık 3 ay önce başlayan hastalık sürecinde Kızılayın kan stoklarında ciddi bir erime olduğunu yetkililerden öğrendik. Biz de Esenyurt teşkilatı olarak kan bağışında bulunduk.” Dedi.

“Tüm halkımıza mutlaka kan bağışı yapmaları çağrısında bulunuyoruz”

Alternatifi olmayan tek şeyin kan olduğunu ve sadece bağış yoluyla temin edilebildiğini belirten Elibüyük, şöyle konuştu: “Tüm İstanbul halkı olarak bir kan bağışı seferberliği başlatmamız gerekir. Bu anlamda buradan gerek teşkilatlarımıza gerekse tüm halkımıza mutlaka kan bağışı yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Çünkü şu anda kanser tedavisi gören, farklı hastalıklar sebebiyle tedavi gören insanların kana ihtiyacı var. Rabbim inşallah bu imtihanı ülkemizin üzerinden, insanlık üzerinden gerekli dersleri çıkartarak üzerimizden kaldırmasını temenni ediyoruz. Buradan tekrardan tüm İstanbul halkının bayramını tebrik ediyorum.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir