• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Midyat’ta ibadet yapılacak ve Cuma namazı kılınacak cami ve alanlar belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Midyat Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü, camilerde cemaatle ibadet edilmesi ve avlusunda Cuma namazı kılınacak cami ve alanlar ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada bazı önemli hususlara dikkat çekildi. Yarından itibaren hazırlık ve temizlik çalışmaları başlayacak olan camilerde Cuma namazı dışında öğle ve ikindi vakitlerinde cemaatle, diğer vakitlerde münferit olarak olarak tüm camilerde namaz kılınabilecek. Sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar katılamayacak.

Buna göre;

1) 29 Mayıs 2020 tarihinden itibaren camilerimizde sadece öğle ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınmaya başlanacak, diğer vakitlerde namazlar münferiden kılınacaktır.

2) Cuma Namazları, camilerin mevcut kapalı alanlarında güvenli mesafenin korunamayacağı göz önünde bulundurularak, teması önlemek amacıyla avlusu bulunan ve müsait olan camilerde ve uygun görülen alanlarda kılınacaktır.

3)   Avlusunda Cuma Namazı kılınacak camiler;
Hacı Kasım Altunkaya Camii
Cevatpaşa Camii
Kuba Camii
Hacı İsmail Camii 
Ulu Camii
Hacı Ahmet Bilge Camii, 
Hacı İsa Cengiz Camii
Nebi (Bipa)Camii
Hacı Abdullah Akçay Camileri

Avlusunda Cuma namazı kılınacak alanlar
Toki İlkokulu
 Mehmetçik İlkokulu
 Vali Kemal İlkokulu
Fahrettin Önen İlkokulu
 Milli İrade İlkokulu (Eski Fen Lisesi)
 75. Yıl İMKB Borsa İlkokulu
  Kız Anadolu İ.H.L.
Gazipaşa İlkokulu
İstiklal İlkokulu bahçeleridir.

Beldelerde ise ; Söğütlü Göl Camii, Şenköy Ulu Camii, Çavuşlu  Şemsiye Camii, Gelinkaya Sağlık Ocağı Yanı, Acırlı  Ulu Camii Yolbaşı Eski Göl Meydanı.
Köylerde de talimata uygun hareket edilecektir. (Değişiklik olması halinde duyurulacaktır.)

4) Cuma namazı kılınacağı belirtilen camilerin kapalı alanları ve diğer camiler Cuma namazının kılınacağı vakitte kapalı tutulacaktır.

5) Koronavirüs nedeniyle cami tuvaletleri ve abdest alma mekânları kapalı olacağından, camiye gelen vatandaşlarımız, evinde veya işyerinde abdest alacaklardır.

6) Hijyen nedeniyle Cami bahçelerine hasır/kilim serilmeyecek. Vatandaşlarımız yanlarında şahsi seccadelerini getireceklerdir.

7)  Vatandaşlarımız maskesini takmış bir şekilde namaza geleceklerdir.

8) Cuma Namazı öncesi vaaz yapılmayacaktır.

9) Vatandaşlarımızın namaz kılarken diğer namaz kılanlarla arasında her yönden en az 1,5 metre mesafe olacak şekilde saf tutmaları sağlık açısından zorunludur.

10) Namazda ve Cami bahçesinde Fiziki mesafeye dikkat edilecek. Caminin bahçesi dolduğu zaman bahçeye sığmayanlar, cemaatle namaz kılmaya elverişli ise bahçe dışında kılabilecektir. Ancak buna imkân yoksa evlerinde öğle namazını kılabilirler. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişilerin sokağa çıkma yasağı olduğu unutulmamalıdır. Cuma namazına gideceğim diye kuralları ihlal etmemeli. Kronik hastalığı olanlar da evde öğle namazı kılmalıdır.

11) Namazda toplu kalma süresini kısaltmak için Cumanın 4 rekat ilk sünneti, hutbe ve Cuma namazının 2 rekat farzını kıldıktan sonra izdiham yapmadan en arka kısımdan başlamak üzere mesafeye uyarak (sünnetleri ve tesbihatı ve duayı evimizde yapmak üzere) camiden çıkıyoruz.

12) Bayramlaşmak veya namaz için musafaha yapmıyoruz.

13) Kaymakamlık tarafından görevlendirilen “Cami Heyeti” görevlilerin yönlendirmelerine uyulması gerekmektedir.” denildi (İLKHA)

 





Bu haberler de ilginizi çekebilir