• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...

Muğla ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Muğla’nın Yatağan ilçesinde Girme Barajı inşaatında çalışmaların aralıksız sürdüğünü açıklayan DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız, çalışmaları devam eden Yatağan Girme Barajı’nın tamamlanmasıyla 21 bin 510 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını söyledi.

Bölge insanına ek gelir sağlanacak

Yıldız, temelden 71.50 metre yüksekliği sahip Yatağan Girme Barajı’nın 12.75 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olduğunun altını çizerek, barajın tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verimin artacağını, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacağını belirtti. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 32 milyon 265 bin TL gelir artışı sağlanması ve 717 kişiye daha istihdam alanı sağlanması hedeflendiğini belirtti.

Proje maliyeti 172 milyon 810 bin TL

İş kapsamında ulaşım yolları, dolusavak, derivasyon tüneli ve batardolu imalatları tamamlandı. Çalışmalar rezarvuar alanında membran kaplama, önyüz tünelinde gövde dolgu imalat çalışmaları ile devam diyor.

Yıldız, Girme Barajı'nın şu anda fiziki gerçekleşmenin yüzde 57 olduğunu açıklarken, tamamlanan projenin toplam maliyetinin ise 172 milyon 810 bin TL olduğunu söyledi. (İLKHA)