• DOLAR 32.584
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2429.61
  • ...
Çöpte bulunan Duru bebek, taburcu edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

7 Mayıs’ta Şehitkamil ilçesinin Aydınlar Mahallesi'nde, atık kâğıt toplayan iki kardeş çöp kutularını karıştırırken, yeni dünyaya gelmiş bir kız bebek fark etmiş, bebeğin yaşadığını gören kardeşler, montlarına sardıkları bebeği kentteki özel bir hastaneye götürerek teslim etmişti.

Gaziantep’te çöp kutusuna terk edilmiş bir bebek bulundu

Yapılan tahlil ve tetkikler sonucu bebeğin kafatasında 2 adet kırık olduğu, yüzünde ve vücudunda yaygın yara izleri, ezikler olduğu, göbek bağının kesildiği ve açık bir şekilde bırakıldığı tespit edilmişti.

Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan ve hastanedeki hemşireler tarafından Duru ismi verilen bebek, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Doktor ve hemşirelerin özel olarak ilgilendiği bebek, tedavisinin tamamlanmasıyla sağlığına kavuştu. Doktorların son kontrollerini yapmasının ardından taburcu olabileceğinin belirtilmesiyle Duru bebek, hastanede çifte bayram yaşattı.

Çöp kutusundaki bebeği hastaneye getiren kâğıt toplayıcıları ödüllendirildi

Bebeğin tedavi edildiği hastanenin doktorlarından Neonotoloji Uzmanı Prof. Dr. Ercan Sivaslı, Duru bebeği sağlıklı bir şekilde hastaneden taburcu etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tedavi süreci ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Duru bebek 15 gün önce hastanemize geldiğinde genel durumu çok kötüydü. Bebeğimizin yüzünün sol tarafında yaygın yüzülme, gövde ve kollarda çok sayıda çizik ve morluklar, kafatasında 2 adet kırık mevcuttu. Göbek bağı kesilen ve yarası açık bir şekilde bırakılan bebeğimizi tetanozdan ve gelişmiş olan enfeksiyondan korumak için uygun ilaçlar kullandık. Tedavi süresince beslenmesine özen gösterdik ve düzenli banyosunu yaptırdık. 15 günlük tedavi sonucunda yüzündeki ve vücudundaki yaralar iyileşti. 2 kilo 590 gram olarak hastanemize getirilen bebeğimiz 2 kilo 980 gram oldu. Boyu ise 46 santim oldu. Yani Duru bebeğin genel sağlık durumu iyi. Sağlık kontrollerinin takip edilmesini önererek taburcu etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”

Taburcu olan Duru bebek devlet korumasına alındı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir