• DOLAR 32.581
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2431.889
  • ...
​Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu: "Diyarbakır’da, İslamın mührü ve bereketi var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hazreti Ömer’in halifeliği döneminde 27 Mayıs 639 tarihinde İyaz Bin Ganem komutasındaki islam orduları tarafından fethedilen Diyarbakır’ın, islam şehri haline gelmesinin üzerinden 1381 yıl geçti.

Anadolunun kapılarını islama açan tarihi fethin yıldönümünde açıklamalarda bulunan Beyoğlu, Diyarbakır’ın bir çok açıdan islam tarihine damgasını vurduğuna dikkat çekerek şehrin üzerindeki islam mührünün ve bereketin sonsuza dek devam edeceğini belirtti.

Diyarbakır’ın bir zamanlar insanların abdest aldıktan sonra ayak bastığı mukaddes bir şehir olduğunu ifade eden Beyoğlu, şehrin islami kimliğini asırlardır koruduğunu ifade etti.

"Diyarbakır, mukaddes bir şehirdir"

Diyarbakır'ın anadoluda islamla tanışan ilk şehir olduğunu hatırlatan Beyoğlu, "Diyarbakır; Mekke, Medine, Kudüs ve Şam’dan sonra beşinci haremi şerif olan şehir olup aynı zamanda Mekke ve Medine’den sonra en fazla sahabe kabri burada bulunmaktadır."dedi.

Beyoğlu, "Bir zamanlar insanların abdest aldıktan sonra ayak bastığı mukaddes bir beldedir. Bin 381 yıldır işgal yüzü görmeyen Diyarbakır’ımızın üzerindeki islam mührü ve bereketi inşallah kıyamete kadar devam edecektir. Bu vesile ile bin 381 yıl önce Diyarbakır’ımızı islamla şereflendiren sahabe-i kiram efendilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Onlar, Allah katında en şerefli makam olan şehadete ulaşmışlardır. Allah kendilerinden razı olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir