• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Van’da izinsiz kurulan taziye kaynaklı ilk Covid-19 ölümü gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilikten yapılan açıklamada, “Van’da Coronavirüs pandemisiyle mücadele kapsamında yasak olmasına ve yapılan uyarılara rağmen İpekyolu ilçesi Ortanca Mahallesi’nde Eraygen ailesi tarafından kurulan gizli taziye bağlantılı Covid-19 vaka sayısı 128 oldu. Ayrıca Ortanca Mahallesi’nde sorumsuzca kurulan taziyede Coronavirus kapan ve hastanede tedavi gören bir kadın vatandaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün vefat etmiştir. Vefat eden vatandaşımız Sağlık Bakanlığının belirlediği kurallar çerçevesinde toprağa verilmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz.” denildi.

Açıklamanın devamında ise, “Tüm uyarılara rağmen Edremit ilçesi Eminpaşa Mahallesi’nde Gülçek ailesi tarafından yine evde gizli taziye kurulmuştur. Bundan dolayı Eminpaşa Mahallesi’ndeki taziye ile bağlantılı vaka sayısı da artarak 35’e yükselmiştir. Yasak olmasına ve tüm uyarılara rağmen taziye kuran Mehmet Gülçek hakkında adli işlem başlatılmış, ayrıca idari para cezası da uygulanmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Van’daki toplam vaka sayısının yaklaşık 478, taburcu olan hasta sayısının 378 olduğu, tedbir amaçlı karantina altında tutulan toplam kişi sayısının yaklaşık 61 bin ve şu anda karantinası devam eden kişi sayısının ise, yaklaşık 18 bin olduğu belirtildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir