• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
HÜDA PAR siyasi partilerle video konferans aracılığıyla bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Video konferans yöntemiyle HÜDA PAR; AK Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Yeniden Refah Partisi ile bayramlaştı.

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin İmirden oluşan heyet, Ramazan Bayramı münasebetiyle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Ayşegül Eren Özdemir ve Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Osman Ağzıkara ile bayramlaştı.

HÜDA PAR heyeti ardından Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Atik Ağdağ ve Fatih Aydın, DEVA Partisi Genel Sekreteri Sadullah Ergin, Genel Başkan yardımcıları Münevver Helün Fırat ile Doğan Şanlıoğlu, Gelecek Partisi Siyasi İşler Başkanı ve Parti Sözcüsü Dr. Selim Temurci, Genel Sekreter Şenol Gürşan ve Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri Suat Pamukçu, Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin ile MKYK Üyesi Mehmet Altınsözden oluşan heyetlerle video konferans yöntemiyle bayramlaştı.

Bayramlaşmalarda karşılıklı iyi temennilerde bulunan partililer, Türkiye ve tüm İslam âleminin bayramını tebrik ettiler.

Türkiye ekonomisi dışa bağımlılıktan kurtarılmalı

HÜDA PAR görüşmelerde genel olarak salgın sonrası bir kez daha önemi ortaya çıkan Türkiye ekonomisinin dışa bağımlılıktan kurtularak kendi kendine yetebilecek yerli ekonomik sisteme geçişin gerekliliği konusunu değerlendirdi.  Bunun yanı sıra görüşmelerde siyasi partilerin ve seçim yasasının iyileştirilerek adil rekabet imkânının oluşturulması, temsilde adaletin sağlanabilmesi, siyasi partilerin hazine yardımından yararlanmasının kolaylaştırılarak siyaset kurumunda tekelleşmenin önüne geçilmesi konusu da gündeme geldi. Bu yasal düzenlemelerin Türkiyenin acil ihtiyacı haline geldiğinin değerlendirildiği görüşmelerde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden sonra seçim barajının da artık bir an önce sıfırlanmasının gerekliliği vurgulandı.

Kudüs davasına ve Filistine sahip çıkılmalı

Görüşmelerde ayrıca Filistin davası da masaya yatırıldı. İşgal rejiminin ve destekçileri olan ABD ve bazı bölge ülkelerinin ihanet planını yürürlüğe koymaya ve bazı bölgeleri ilhak etmeye hazırlandıklarının değerlendirildiği bayramlaşmalarda Kudüs davasına ve Filistine sahip çıkılmasının gerekliliği güçlü bir şekilde vurgulandı. Son günlerde Türkiye ile işgal rejimi arasında yeni sıcak diyalogların geliştirilmek istendiği ifade edilerek; özellikle Doğu Akdenizde Türkiyenin Libya örneğinde olduğu gibi işgal rejimi ile de bir Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması imzalamasını isteyen bazı odakların harekete geçtiği, böyle bir şeyin yapılmasının ne Türkiyeye ne Filistin davasına ve ne de İslam coğrafyasına bir faydasının olmayacağı, bilakis Kudüs davasının çok ağır bir darbe alacağı vurgulandı. Siyasi parti yetkilileri, şimdiye kadar Filistin halkına desteğini esirgemeyen Türkiye’nin özellikle ihanet planının yürürlüğe konulmak istendiği böyle bir süreçte işgal rejimi ile bir yakınlaşma içerisine girmemesi gerektiğini ifade ettiler.

Ayrıca ‘İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesi, aile kurumunun muhafazası ve toplumdaki ahlaki değerlerin korunmasına yönelik konular ele alındı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir