• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
"Yusuf Suresi'nden Hayatıma Notlar" yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Müftü Yardımcısı Fikriye Özkan başkanlığında, İnönü Üniversitesinden Öğretim Görevlileri ile İl ve İlçe Vaizlerinden oluşan komisyon tarafından 300 kişinin başvurduğu yarışmaya katılan öğrencilere ait kompozisyonlar değerlendirilerek, dereceye girenler belirlendi.

Yarışmanın ödül töreni ise yine sosyal medya üzerinden İl Müftüsü Veysel Işıldar ve gençlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Dereceye girenlere çeşitli hediyelerin yanı sıra yarışmaya katılan tüm gençlere teşekkür belgesi takdim edildi.

İl Müftüsü Veysel Işıldar, gençlerin dini ve manevi duygularını güçlendirmek amacıyla bu tür etkinlikleri organize etmeye devam edeceklerini belirtti.

Yarışmaya katılan öğrenciler ise hem Yusuf Suresini anladıklarını hem de hayata dair pek çok konuda çok güzel bilgiler edindiklerini, Allah’u Teâlâ'nın bu vesileyle ilim yolunda kalem tutmayı kendilerine nasip ettiğini ve yarışmanın çok faydalı geçtiğini söyleyerek İl Müftülüğü ve hocalara teşekkür ettiler.

Süleyman Şah Camii Vekili İmam Hatibi Eyyup Kuşbey’in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Işıldar, gençlere hitap etti.

"Gençlerin dini ve manevi duygularını güçlendirmek amacıyla bu tür etkinlikleri organize etmeye devam edeceğiz."

Gençlerin yarışmaya olan teveccühünden son derece memnun olduğunu dile getiren Işıldar, "Kompozisyon tesliminden önce Malatya il ve ilçe müftülüklerinde görev yapan kadın-erkek 22 vaiz ve manevi danışman görevlinin, 20 gün boyunca kurulan Whatsapp gruplarında yarışmaya katılan gençlere, Yusuf Suresini tetkik ettiklerini, etkinlikler ve farklı okumalarla 'Yusuf Peygamber (Aleyhisselam) ve hayatımıza mesajları'nı incelediler.  Yaşanılan bu süreçte vatandaşlarımızın ve gençlerimizin dini ve manevi duygularını güçlendirmek amacıyla bu etkinliği organize ettik.İnşaallah bundan sonra da bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Yarışmanın hazırlanması ve hayata geçirilmesinde büyük emeği olan İl Müftü Yardımcımız Fikriye Özkan, İl Gençlik Koordinatörlerimiz Vaiz Feyza Uçar ile Vaiz Harun Doğan ve emek sarf eden tüm katılımcı gençlere teşekkür ediyorum." dedi.

 

 "Hem Yusuf suresini anlamada hem de hayata dair pek çok konuda çok güzel bilgiler edindim"

Yarışmaya katılan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi, Aliye Bugce Ozcanbaz, "Bu yarışmaya katılacağımız zaman arkadaşlarımızla neden Yusuf Suresinin konu olarak seçildiğini sormuştuk. Bu süreçte derslerimizi işledikçe bu sorunun cevabını almış oldum. Hem Yusuf Suresini anlamada hem de hayata dair pek çok konuda sizler sayesinde çok güzel bilgiler edindim. Allah (Celle Celaluhu) razı olsun gerçekten. Ayrıca bu süreçte böyle bir grup içerisinde hep birlikte bilgi paylaşımı yaparak ilerlememiz sadece bizim yazı yazıp sizlere ulaştıracak olmamızdan çok daha iyi oldu. Çünkü burada Yusuf Suresinin yanı sıra sizlerin, bizlere önerdiğiniz kitaplar olsun arkadaşlarımın kendi notlarından paylaşımları olsun, derslerimizi geniş bir çerçeveden ele aldık. Bu süreçte akşamları zamanımızı derslere göre ayarlamak bile şahsım adına çok keyifliydi. Çünkü bu süreçte hayatımızı bir şeyler için düzenlerken 'tefsir dersim var o saatler olmaz' demek bile çok güzeldi. Çok uzun bir yazı yazdım kusura bakmayın ama derslerimize karşı memnuniyetimin yanı sıra, bu akşam sonlandırıyor oluşumuza da üzüldüğümü belirtmek istedim. Başta hocalarım olmak üzere, arkadaşlarım! sizler de hakkınızı helal edin. İnşallah başka bir zaman yine böyle bir arada dersler yapmak nasip olur." şeklinde konuştu.

Rabbim bu vesile ile ilim yolunda kalem tutmayı nasip etti

"Yusuf Suresinden Hayatıma Notlar" yarışmasına katıldıktan sonra meal, tefsir gibi birçok ilimden uzak yaşadığını fark ettiğini dile getiren İnönü Üniversitesi Ebelik 3’üncü sınıf öğrencisi, Fatma Nur Karabulut. "Yusuf Suresinden Hayatıma Notlar" benim için çok bereketli oldu. Ebelik öğrencisiyim ve meal, tefsir gibi birçok ilimden uzak yaşadığımı fark ettim. Çok üzülüyor, kendimce bir şeyler yapıyor ama tek olduğum için bu yolda başarılı olamıyordum. Rabbim bu vesile ile ilim yolunda kalem tutmayı nasip etti.Elhamdülillah. Bu konuyu düşünüp yapan ve yardımcı olan herkesten Rabbim razı olsun inşallah." dedi.

"Bir sure bu kadar güzel sindirilebilirdi"

İnönü üniversitesi Hemşirelik bölümü öğrencisi Elif Karakose,"Bir sure bu kadar güzel sindirilebilirdi Bütün ayetleri tek tek ele aldık. Hep birlikte onlar üzerine konuştuk günlerce. Saatin gelmesine yakın hazırlanıp bekledik. Saatimiz dolduğunda bugün ne kazandım? Yusuf Süresi bugünkü ayetlerde bana ne kattı? Dedik. Gerçekten çok güzeldi. İsmini hakkıyla taşıdı. Hayatımızı Yusuf Suresi ile şekillendirmek duasıyla." ifadelerini kullandı.

"Bu tarz bir dini yarışmaya ilk defa katıldım, daha önce hayatımda duymadığım bilgileri öğrendim"

İnönü Üniversitesi Hemşirelik bölümü öğrencisi, Rana Temel, "Bu tarz dini yarışmaya ilk defa katıldım. Sadece kompozisyon yazıp göndereceğiz diye düşünürken böyle faydalı bir ders ile karşılaştım. Dersimi kaçırmayı hiç istemedim  daha önce hayatımda duymadığım bilgileri öğrendim, gerçekten yararlıydı. Allah (Celle Celaluhu) hocalarımızdan razı olsun." dedi.

Gerçekten çok faydalı bir çalışmaydı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi sosyoloji bölümü öğrencisi, Hülya Uzun, "Öncelikle her iki hocama ve katılan arkadaşlara teşekkür ederim. Gerçekten faydalı bir çalışmaydı. Zaten yaşadığımız bu zorlu süreçte açıkçası ben evde ya kitap okuyordum ya da ders çalışıyordum. Böyle bir çalışmaya ihtiyacım vardı. Katılmamın en büyük amacı da bir şeyler öğrenmekti zaten. Öyle de oldu. Mutluyum keşke bitmeseydi de dersler hep devam etseydi. Hepiniz Allah'a (Celle Celaluhu) emanet olun." diye belirtti.

"Bu sayede ister Kur'an-ı Kerim olsun, ister Hazreti Yusuf (Aleyhisselam) kıssası olsun bize hayatımız boyunca etki edecek bilgiler ve tecrübeler nakşedildi"

Ramazan ayında böyle bir yarışmanın düzenlemesinin yerinde bir adım olduğunu belirten İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Ömer Akyüz ise şöyle konuştu:

"Bu sayede ister Kur'an-ı Kerim olsun, ister Hazreti Yusuf'un (Aleyhisselam) kıssası olsun, bize hayatımız boyunca etki edecek bilgiler ve tecrübeler nakşedildi. Bu grupta olmanın bana verdiği avantajlardan biri de bildiklerimi tekrar etme fırsatı buldum. Ayrıca çok farklı ve yeni bilgiler edindiğimi de belirteyim. Her ne kadar bu bir yarışma olsa dahi, bu yarışmada herkesin kazandığını düşünüyorum. Bize verilen bilgi ve tecrübeler, hayatımız boyunca kullanabileceğimiz düzeydedir. Bu tür yarışmaların her yıl devamını bekliyor, emeği geçen ve katılan tüm arkadaşlardan Allah (Celle Celaluhu) razı olsun." (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir