• DOLAR 32.504
  • EURO 34.638
  • ALTIN 2481.799
  • ...
Akar, 1 Ocak'tan itibaren bin 458 PKK/YPG'linin öldürüldüğünü açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde TSK Komuta Kademesi ile Kayseri'deki 12'nci Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'nda incelemelerde bulundu.

Savunma Bakanlığı sitesinden yapılan açıklamada, Bakan Akar'ın, Coronavirus ile mücadele kapsamında ülkelere koruyucu ve önleyici sağlık malzemelerini ulaştıran 222'nci Filo Komutanlığı'nı ziyaret ederek burada personelle bayramlaştığı belirtildi.

Terörle mücadelenin artan bir tempo ve şiddette sürdüğünü belirten Bakan Akar, "1 Ocak'tan itibaren Irak'ın, Suriye'nin kuzeyinde terörle mücadele çerçevesinde yapılan operasyonlar sonucunda bin 458 terörist etkisiz hale getirildi." ifadelerini kullandı.

 

5 Mart'ta Rusya ile varılan mutabakatın ardından İdlib'de sağlanan ateşkes ve istikrarın kalıcı olmasına yönelik gayretlerinin sürdüğüne dikkat çeken Bakan Akar, "İdlib'de siyasi bir çözüm bulunması için bizler elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, göstermeye devam ediyoruz. Orada bir takım küçük ihlaller olsa da genel anlamda ateşkese uyuluyor. Sağlanan ateşkes sonucunda bölgeye yaklaşık 300 bin Suriyeli kardeşimiz de güvenli ve gönüllü şekilde evlerine dönebildi." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir