• DOLAR 32.518
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2425.904
  • ...
Hong Kong polisi ile göstericiler arasında gerginlik tırmanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hong Kong'da Çin karşıtı göstericiler, Pekin'in "ayrılıkçı faaliyet ve sabotajı" yasaklayan ulusal güvenlik yasasının yanı sıra yarı özerk bölgedeki yabancı müdahalesi ve terörizm suçlamasını protesto etmek için yine sokağa çıktı.

Göstericiler, Çin yönetimi tarafından uygulanmak istenen planın, anakarada bulunmayan Hong Kong'un özgürlüklerini garanti eden "Bir ülke, iki sistem" çerçevesine aykırı olduğunu savunuyor.

Dün, siyah giyimli protestoculardan oluşan kalabalık, çıkarılmak istenen yasaları protesto etmek için AVM'ler bölgesinde bir araya geldi.

Hong Kong'da başlayan protestoların, geçen yıl başlayan ve zaman zaman polis ve göstericiler arasında şiddete dönüşen, Batı tarafından da desteklenen bir hareketin devamı olarak görülüyor.

Pazar günkü gösterilere sebep olan yasa tasarısının Cuma günü Çin Ulusal Meclisi'ne sunulduğu belirtildi.

28 Mayıs'ta kabul edilmesi beklenen yasa tasarısı, Hong Kong Yasama Meclisi'ni atlayarak Hong Kong Hükümetinin şehirde Çin Hükümetinin insanları tutuklamasını sağlayacak birimler kurmasına izin veriyor.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi yaptığı açıklamada, Hong Kong'da parlamentoya sunulan "Ulusal Güvenlik Yasası"nın gecikmeksizin uygulanması gerektiğini söyledi.

Hong Kong'daki protesto hareketi, cuma günü Pekin Parlamentosu'na getirilen tasarının, yarı özerk kentte "özgürlüklere ciddi bir darbe" indireceğini savunuyor. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir