• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
Bakan Karaismailoğlu, şantiyelerde uygulanan tedbirlerden taviz verilmeyeceğini açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Coronavirus sürecinde Türkiye'deki ulaştırma altyapısı ile ilgi yatırımların devam ettiğini dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakın Adil Karaismailoğlu, tedbirler konusunda Bilim Kurulu'nun belirlediği kurallar çerçevesinde hareket ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin dünyanın ekonomik merkezleri ile hammadde kaynakları arasındaki güzergâh üzerinde bir kavşak olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, "Ülkemizin, coğrafi konumunun sunduğu potansiyelden ekonomik, siyasi ve kültürel kazanç sağlayabilmesi için ulaştırma altyapısı alanında çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Ülkemizin aydınlık yarınlarının, yaptığımız bu yatırımlarla doğrudan bağlantılı olduğunun farkındayız." ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının resmî web sitesinde yapılan açıklamada, Covid-19 salgını döneminde de yatırımların sürmesi için gerekli tüm tedbirlerin erkenden alındığını aktaran Bakan Karaismailoğlu, salgının henüz Türkiye'de görülmeden önce yerel ve uluslararası yayınlardan süreci takip ederek yeni bir yönetim sistemi oluşturduklarını ifade etti.

"Tedbirler konusunda Bilim Kurulu ile iş birliği içerisinde planlamalar yaptık"

Karaismailoğlu, "Salgının Türkiye'de görülmeye başlanması ile birlikte, Bakanlık yönetimi olarak Bilim Kurulu başta olmak üzere yerel yönetimler ve hastaneler ile sürekli yakın iş birliği içerisinde stratejik planlamalar yaptık. Şu anda bu planların titizlikle uygulanması sayesinde projelerimiz hızla ve sorunsuz ilerliyor." açıklamasında bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, bazı şantiyelerde Covid-19 kurullarının da oluşturulduğunu belirterek kontrollerin, ilgili proje ekipleri tarafından "sıfır tolerans" prensibiyle yapıldığının altını çizdi.

"Mart ayında şantiyelere giriş ve çıkışlar kapatıldı"

Karaismailoğlu, gerek karayollarında, gerek demiryollarında, gerekse de havayollarında binin üzerindeki şantiyede çalışmaların sürdüğünü, çalışanların yurtdışı giriş çıkışlarının da azaltıldığını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, projelerde çalışanların yurtdışına çıkışlarında zorunluluk oluşması halinde 14 günlük izolasyon süresinin, ilgili kurumların belirledikleri yerlerde, kurul takibinde gerçekleştirilmesine karar verildiğini de belirtti.

Karaismailoğlu, "Yaş sınırı ve kronik rahatsızlık sebebiyle risk grubunda yer alan çalışanlar evlerine gönderildi. Evden çalışabilecek çalışanlar da evden çalışma düzenine geçirildi. Şantiyelerin neredeyse tamamı dışarıdan girişlere mart ayı içerisinde kapatıldı. Sahada çalışmaya devam eden tüm çalışanlar şantiyedeki konaklama tesislerinde veya izolasyonun sağlandığı misafirhanelerde konaklıyor." dedi.

"Bilim Kurulu'nun önerileriyle hareket edilecek"

Bilim Kurulu ile iş birliği içerisinde çalışacaklarının altını çizen Karaismailoğlu, kurulun öngördüğü şekilde şantiyelerde tedbirleri elden bırakmadan çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, "Biliyoruz ki daha yolun en başında Bilim Kurulu ile birlikte belirlenen tüm önlemlerin titizlikle uygulaması sayesinde proje şantiyelerinde hiçbir problem yaşamadık. Ve bu sayede de çalışmalar hedeflerimiz doğrultusunda sürüyor. Bu nedenle amacımız Bilim Kurulu'nun önerilerini dikkate alarak şantiyelerimizdeki tedbirlere devam etmek. Yaz ayları boyunca da kurulun tavsiyelerinden taviz verilmeden, şantiyelerde bu noktada gevşeme olmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Projelerimizi vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi ulaştıracağız." diye belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir