• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Reşat Uşar'dan Ramazan Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan Bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Reşat Uşar, bayramın Müslümanlar arasındaki bölünmüşlüğü ve parçalanmışlığı ortadan kaldırmasına, yerine vahdetin gelmesine vesile olmasını diledi.

Bayramın, tüm İslam âlemine huzur getirmesi temennisinde bulunan Uşar, "Kıymetli Ankaralı hemşerilerim! Hepinizi Allah'ın selamıyla selamlıyorum. Bir yandan ibadet, mağfiret, sıhhat ve sükûnet ayı olan Ramazan-ı Şerifi geride bırakmanın hüznünü yaşarken diğer taraftan Ramazan Bayramı'na kavuşmanın burukta olsa sevincini yaşıyoruz. İnsanlık tarihi yine zorlu ve ağır bir imtihandan geçmekte, Covid-19 virüsü insanlığı etkisi altına almış ve yaşamı zorlaştırmıştır. Temennimiz en kısa zamanda insanlık âleminin bu virüsten kurtulması ve eski güzel günlerine geri dönmesidir. Coronavirus her ne kadar sevincimize gölge düşürse de aziz İslam'ın şiarlarından olan Ramazan Bayramı bir ibadet neşesi sevinç ve huzurla yani taşıdığı mana ve ruha uygun şekilde karşılamamız gerekmektedir." dedi.

 

Uşar, "Bayramın sevincini yaşamamız insanlık âleminde ve özellikle de ümmet coğrafyasında yaşanan acılara duyarsız kaldığımız anlamına gelmediği gibi bu acıları, gücümüz nispetinde sarmamızın önünde engelde değildir. Sahip olduğumuz imkânlar ölçüsünde dini, milliyeti ve aidiyetine bakmaksızın sokakların insafına ve milletin vicdanına terk edilmiş yıkık gönülleri de bu sevince ortak etmek hem bir ibadet hem de sosyal barış tesisi etmenin gerekliliğidir. Bu vesileyle başta ülkemiz olmak üzere bütün dünya Müslümanlarının mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum. Bayramın İslam âlemine ve insanlık ailesine sulh, selamet, huzur ve sükûnet getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir