• DOLAR 32.381
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2326.06
  • ...
Çocuklar sokağa çıkma yasağını dinlemedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı, 81 ilde 23-26 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulamasına 2 gündür başlamış durumda.

Vatandaşlar, sokağa çıkma yasağı sebebiyle bir yandan bayramın ilk gününü, evde aileleri ile birlikte geçirmek zorunda kalırken, bir yandan da mezar ziyaretlerinin gerçekleşmediği, akraba, komşu ve dost ziyaretlerinin yapılmadığı, büyüklerin ellerinin öpülmediği buruk bir bayram sevinci yaşanıyor.

Cadde ve sokakların boş kaldığı Ağrı'da sadece yasağa uymayan çocuk cıvıltıları duyulabiliyor.

 

Aileler, 'Bayramız kutlu olsun, şekeriniz bol olsun, bir oğlunuz olursa adı Bayram olsun' sözleri ile dolaşan çocuklarının nasıl bir tehditle karşı karşıya olduklarının ya farkında değil ya da bayram nedeniyle göz yumuyorlar.

Yakın komşularını ziyaret eden ve şeker toplayan çocukların, yaşadıkları bayram sevinci ile mutlu oldukları görülse de ailelerin, çocuklarını sokağa çıkmaya izin vermeleri tehlikeli durumları da beraberinde getirdiği ortada olan bir gerçek.

Yetkililer, bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için hem vatandaşları hem de aileleri, çocukların dışarıya çıkmasına izin vermemeleri konusunda "evde kalın, kul hakkına girmeyin" sözleriyle uyarıyor. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir