• DOLAR 32.48
  • EURO 34.557
  • ALTIN 2475.679
  • ...
Avusturya'nın İnnsbruck şehrinde bayram namazı sevinci yaşandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayında teravihlerin kılınamaması ve iftarların camilerde yapılamaması, Avrupa'da yaşayan Müslümanların Ramazan ayını buruk geçirmelerine neden oldu.

Dünyayı etkisi altına alan Coronavirus'ten dolayı, Avusturya'da camilerin 15 Mayıs'a kadar kapalı kalması kararı, cerilen tarihin gelmesiyle birlikte camilere gitme yasağı, kısıtlamalarla birlikte kaldırıldı.

 

Ancak alınan yeni karara göre; akşam ve yatsı namazları, cuma namazı ve bayram namazının topluca kılınması yasaklandı.

Bu karar üzerine, Said-i Nursi Camii yetkilileri ve cami cemaati, bayram namazını kılamama endişesini yaşarken, cami yetkililerinin girişimleriyle İnnsbruck Belediye'sinden bayram namazı için özel izin alındı.

Bayram namazını cami dışındaki bir alanda kılma talebinde bulunan cami yetkilileri aldıkları özel izinle bölgede bulunan bir piknik alanında, sosyal mesafe kurallarına riayet ederek bayram namazını eda ettiler.

Kılınan namaz alışılmışlığın dışında, saflarda 1 metre aralık bırakılarak ve Sağlık Kuralları gereği Maske takılarak kılındı.

Bayram namazı akabinde, namazı eda edebilmenin sevincini yaşayan cemaat, sosyal mesafe kurallarına uyarak bayramlaştılar.

Hava durumunun yağmurlu olmasına aldırış etmeden alana giden camii cemaati, namaz başlamadan havanın açılmasıyla namazlarını rahat bir şekilde kıldılar.

Said-i Nursi Camii yetkilileri, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ederken, bayram namazının kılınmasına olanak sağlayan belediyeye teşekkürlerini sundu.

Said-i Nursi Camii Yetkilisi, "Müslümanlar Allaha teslim olduktan sonra, herşeyin sahibi olan Allah her türlü imkanı önüne serecektir. Bugün de bunu yaşayarak görmüş olduk. Hem belediyenin izin vermesi, hem de bayram namazını kılmadan hemen önce havaların açılması, şu sözü tasdiklemiş oldu: İmanın olduğu yerde imkanda vardır." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir