• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Hamas'ın Tahran Temsilcisi el-Kaddumi'den Dünya Kudüs Günü mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas)Tahran Temsilcisi Halid el-Kaddumi, Dünya Kudüs Günü ile Yüzyılın şer planı hakkında açıklamalarda bulundu.

Her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Kudüs Günü'ne ilişkin değerlendirmede bulunan el-Kaddumi, bütün dünyayı etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgınının, hastalıkla mücadele kapsamında sosyal mesafe ve ev karantinası gibi alınan önlemler nedeniyle bu önemli günü gölgede bıraktığını açıkladı.

Bu süreçte mevcut durumların sahada etkinlikler yapılmasına imkân tanımadığına dikkat çeken el-Kaddumi, salgından korunmak için izolasyon kuralına riayet edilerek Tahran'da, Kudüs Günü dolayısıyla motosikletlerle kısa bir gösteri düzenleneceğini duyurdu.

Ayrıca, "Geniş kapsamlı faaliyetlerin önemli bir kısmı elektronik ortamlarda ve sosyal iletişim ağlarında gerçekleşecek. Salgın, daha önce planlanan etkinlikleri olumsuz etkiledi. Ancak aynı zamanda salgının, ulaşamadığımız yerlere internet üzerinden ulaşma imkânını bizlere sağladığı da bir hakikattir." ifadelerini kullandı.

Bu yıl ki slogan: "Kudüs, şehitlerin yoludur"

Her yıl Kudüs Günü'nün önemini ifade eden bir sloganın kutlamalardan önce seçildiğini hatırlatan el-Kaddumi, "Bu yıl 'Kudüs, şehitlerin yoludur" sloganını uygun gördük. Kudüs'ün, İslam âleminin kalbi olduğu ve birlik ruhunu temsil ettiği bu şiar altında bütün dünyaya ilan edilecektir." dedi.

Kudüs ve Filistin topraklarının özgürlüğe kavuşmasının yakın bir zamanda olacağını dile getiren el-Kaddumi, "Direniş hareketinin kara, deniz ve hava savaş dinamiklerine sahip olması, çeşitli füzeleri elinde bulundurması ve aynı şekilde siber saldırılara gücünün yetmesi söylediklerimizi doğrular mahiyettedir." ifadelerini kullandı.

Filistin direniş grupları başta olmak üzere bu minvalde davaya destek veren bütün tarafların buluştuğu ortak bir nokta olduğunu belirten el-Kaddumi, "Birliğimiz merkezinde, israilin ümmetin ortak düşmanı düşüncesi bulunuyor." şeklinde konuştu.

"İşgalci Siyonistlerin işgal adımları karşısında Filistin Yönetimi'nin verdiği tepkiler yetersiz ve cılız kaldı"

Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan sözde Yüzyılın Anlaşması planına ilişkin açıklamalarda bulunan el-Kaddumi, "Bu anlaşma, işgalci dayatmaları içinde barındıran tehlikeli bir projedir. Ancak siyasi meşreplerin farlılıklarına rağmen Filistinli bütün taraflar, anlaşmayı reddediyor." ifadelerini kullandı.

Anlaşmanın ciddiye alınmasının elzem bir durum olduğuna dikkat çeken el-Kaddumi, Coronavirus salgınını fırsata çeviren işgalci Siyonist rejimin, Batı Şeria topraklarının yüzde 40'ını ve Ürdün Vadisi'ni ilhak etme girişimleriyle yüzyılın şer planını uygulamaya sokmaya başladıklarının altını çizdi.

Filistin topraklarını işgal etmeyi hedefleyen ve Filistin halkının tarihi ve kültürel haklarını yok sayan planların bertaraf edilmesinin tek yolunun işgalcilere karşı direniş olacağını belirten el-Kaddumi, işgalci Siyonistlerin işgal adımları karşısında Filistin Yönetimi'nin verdiği tepkilerin yetersiz ve cılız kaldığını söyledi.

El-Kaddumi, "Amerika'nın Filistin Yönetimi'ne bazı kolaylıklar sağlamasının mukabilinde bazen Filistin hükümetinin, Siyonist israil ile tekrardan müzakere masasına oturmaya hazır olduğunu görebiliyoruz." diye ifade etti.

Son olarak Mahmud Abbas, Filistin'in üst düzey isimleriyle işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, Siyonist işgal rejiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "ilhak" planına karşı izlenecek yolu görüşmek üzere toplanmıştı.

Abbas, toplantıda, "Filistin, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), israil ve ABD ile yapılan güvenlik anlaşmasının da dâhil olduğu anlaşma ve mutabakatların hiçbirine bağlı kalmayacaktır." demişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir