• DOLAR 32.535
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2436.079
  • ...
Hamas, işgalci Siyonistlerle normalleşmeyi amaçlayan her türlü projeyi dışlamaya çağırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam ümmetini ve özellikle Arap toplumunu, Siyonist işgal rejimi ile normalleşmeyi amaçlayan her türlü projeyi dışlamaya çağıran el-Kaddumi, "israil ile normalleşme, Trump'ın talihsiz Yüzyılın Anlaşması'nın bir parçasıdır." diye açıklamada bulundu.

Mübarek ramazan ayında neşredilen söz konusu çirkin dizilerle, Siyonist işgal rejiminin; İslam ve Arap toplumunun tabii bir parçası yapılmasının hedeflendiğine vurgu yapan el-Kaddumi, "israille kültürel normalleşmeyi amaçlayan ve yanlış tarihi bilgileri empoze eden kıymetsiz dizilerin yayınlanmasını şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

El-Kaddumi, Ramazan ayının son cuma günü olan Dünya Kudüs Günü'nün, bütün İslam alemini bir araya getiren güzel bir vesile olduğuna işaret ederek sözlerine şu ifadeleri ekledi:

israille normalleşme apaçık bir şerdir. İslam ümmeti ve Arap toplumlar olarak, bu bağlamda atılan adımları dışlamakla yükümlüyüz. Bu çerçevedeki her türlü girişimi durdurarak kararlılığımızı fiili olarak da göstermeliyiz. Ortadoğu bölgesindeki bütün krizlerin, istikrarsızlıkların müsebbibi Siyonist israildir. Dünya Kudüs Günü münasebetiyle aramızdaki ihtilafları bir kenara bırakarak pusulamızı, İslam âleminin en büyük düşmanı işgalci israile çevirmeliyiz.

Suudi Arabistan'ın MBC1 televizyonunda yayınlanan "Mahrac 7" ve "Ümmü Harun" dizilerine, Arap ülkeleriyle israil arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına Filistinlileri kötüleme ve tarihi gerçekleri çarpıtma eleştirileri yöneltiliyor.

Söz konusu diziler başta Filistin olmak üzere pek çok Arap ülkesinden izleyicilerin tepkisine neden oluyor.

Sosyal medyadaki paylaşımlarda, hisselerinin çoğunun Suudi Arabistan'a ait olduğu MBC Medya grubuna bağlı kanalın boykot edilmesi çağrıları yapılıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir