• DOLAR 32.501
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2488.128
  • ...
Diyarbakırlılar: Tur otobüsünde çalınan şarkılar Ramazan ayının ruhuna uygun değil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

İçişleri Bakanlığı tarafından Covid-19 önlemleri kapsamında 81 ilde 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik genelge yayınlandı. Söz konusu sokağa çıkma kısıtlamasında muafiyet dışındakilerin evlerindeki zamanlarını iyi geçirmeleri ve bireylerin edilmesi amacıyla bazı yerel yönetimler farklı çalışma başlattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, daha önce 30 Büyükşehir ve zonguldak ilinde sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulandığı süreçlerde şehrin farklı noktalarında etkinlikler düzenlemişti.

Yapılan sosyal çalışmalardan memnuniyetlerini dile getiren Diyarbakırlılar, organizatörlerin çalıdırılacak müziklerde içinde bulunduğumuz mübarek ayların maneviyatını da düşünmeleri gerektiğini ve şu ana kadar maalesef bu yönde herhangi bir çalışma ile karşılaşmadıklarını ifade ettiler.

Halkın inanç kültüründen uzak, manevi atmosferin dışında müziklere yer verildiğine dikkat çeken vatandaşlar, çalınan müziklerin Ramazan ayının manevi ruhuna uymadığını, Belediye yetkililerinin toplumun bu yöndeki hassasiyetlerini de göz önünde bulundurmaları gerektiğine vurgu yaptılar. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir