• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
“Ramazan’da kazandığımız hasletleri bir ömre yayalım”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mübarek Ramazan ayı Müslümanlara paylaşmayı, sabrı, tevekkülü, fakirin derdi ile dertlenmeyi, onu anlamayı, boş işlerden yüz çevirmeyi, tartışmayı terk etmeyi, ibadetlere soyunmayı, hayrı artırmayı ve bunlar gibi nice hayırlı amelleri işlemeyi nasip etti. Bir ay boyunca Müslümanlara misafir olan Ramazan’ın son gönündeyiz.  Bugün arefe ve yarın bayram…

 

Mardin Kızıltepe İlçe Vaizi Kemal Kahraman, on bir ayın sultanını uğurlarken değerlendirmelerde bulundu.  Vaiz Kahraman, Ramazan ayında kazanılan güzel hasletlerin ve yerine getirilmeye çalışılan ibadetlerin, Ramazan'dan sonra da devam ettirilmesi gerektiğini bildirdi.

Rahmet ayı Ramazan-ı Şerif'e veda zamanı

İnsanın hayatında önemli bir yeri olan, orucuyla, namazıyla, iftarıyla, sahuruyla, zekat ve sadakasıyla ibadet ve rahmet ayı Ramazan-ı Şerif'e veda etmeye hazırlandıklarını kaydeden Kahraman, bu mübarek ayı fırsat bilen müminlerin, Allah'a karşı tam bir teslimiyet içinde yapmış oldukları ibadet ve taatlerle iyi bir kul, örnek bir insan olma imkanını elde etmeye çalıştıklarını ifade etti.

“Her günümüzü Cuma, her gecemizi Kadir, her ayımızı Ramazan yapmak bizim elimizdedir”

Kahraman, “Bir Ramazan ayının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Tuttuğumuz oruçlarla bedenimiz sıhhate kavuştuğu gibi verdiğimiz sadaka ve zekâtlarla mallarımız temizlendi. Edindiğimiz güzel hasletlerle maddi ve manevi hayatımızda birçok güzellikler yaşandı. Bizleri bu Ramazan ayına eriştiren ve oruç tutma fırsatını veren Allah’a hamd ediyoruz. Sevgili Peygamberimize de selat ve selam olsun. Cenabı Allah’tan, bir sonrası Ramazan ayına sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde ulaştırmasını niyaz ediyoruz.  Önemli olan Ramazan ayında kazandığımız bütün güzel hasletleri bir yıla ve bir ömre yaymaktır. Unutmamalıyız ki, her günümüzü Cuma, her gecemizi Kadir, her ayımızı Ramazan yapmak bizim elimizdedir. Yeter ki gün, gece ve aylarımızı gereği gibi yaşayalım. Ne mutlu ki, Ramazan’a kavuşup gereği gibi değerlendirilenlere… Yüce Rabbim, yapmış olduğunuz bütün ibadetleri, hayır ve hasenatları kabul etsin inşallah.” diye konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir