• DOLAR 32.519
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2489.941
  • ...
Akif Emre'yi rahmetle anıyoruz...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / HABER MERKEZİ

Akif Emre, 23 Mayıs 2017 günü İstanbul Beşiktaş’taki ofisinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etti.  Akif Emre, Müslüman kimliğini sonuna kadar savunan, kendi ideallerinden hiç vazgeçmeyen, dünya ve iç siyasetten yakından ilgilenen ama siyaset dünyasındaki dostluklarına hep mesafeli durdu.

Akif Emre`yi rahmet anıyoruz.

AKİF EMRE KİMDİR?

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Akif Emre, Kayseri doğumludur. İlk ve orta öğrenimini kayseri'de tamamlayan Emre İstanbul'da mühendislik eğitimi almıştır.

Yayıncılık, gazetecilik ve televizyonculuk yapan Akif Emre, tıpkı bir seyyah gibi seyahatler etti. Yeni Devir`de gazeteciliğe başlaya Emre, Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve bir dönem genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

Akif Emre, Akabe yayınlarında başladığı yayıncılık deneyimini İnsan, Küre ve Klasik yayınlarının yayın yönetmenliği görevlerini üstlenerek sürdürdü.

Belgesel çalışmalarına yoğunlaşan Emre, Osmanlı şehirleri (Saraybosna], Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs1,2 ve Mimar Sinan (6 Bölüm) başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı.

Dünya Bülteni`nde (www.dunyabulteni.net) Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı.

Akif Emre en son www.haberiyat.com'da Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapıyordu.

Emre'nin son yazısı "Riyad'da bir Marvel filmi" başlığıyla vefat ettiği gün yayınlanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir