• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
Gaziantep'te “zimem” geleneği ile yaklaşık 10 bin vatandaşın elektrik borcu ödendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı tarafından kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu koordinasyonunda, Gaziantep Valiliği organizasyonu ve hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirilen “Zimem Defteri Projesi” kapsamında daha önce vatandaşların bakkal ve tüpgaz bayilerindeki veresiye defterini satın alınarak dar gelirli vatandaşların toplamda 4 milyon TL'lik borcunun kapatılmasını organize edilmişti.

Projenin üçüncü ayağında ise, daha önce borcu olmayan ve iki aylık ‘pandemi’ sürecinde de borcunu ödeyemeyen vatandaşların şubat ve mart aylarındaki elektrik faturaları ödendi.

Elektrik dağıtım şirketi tarafından yapılan çalışma ile daha önce düzenli olarak elektrik borcunu ödeyen ancak son iki ayda ödemekte güçlük çeken abonelerin listesi ve iki aylık borç dökümü alınarak yapılan programlama sonucunda başvuruya gerek kalmaksızın ödeme planı oluşturuldu.

Ramazan ayındaki yardımların yerine ulaştırılması ve Coronavirus salgını nedeni ile ekonomik açıdan sıkıntıya giren vatandaşlara destek verilmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında toplamda 9 bin 500 kişinin bir buçuk milyon TL'lik elektrik borcu kapatılmış oldu.

Borcu kapatılan vatandaşların sistemde kayıtlı olan telefon numaralarına elektrik dağıtım şirketi tarafından borcunun ödendiğine dair mesaj gönderilerek bilgilendirme yapıldı.

Özellikle pandemi sürecine tekabül eden faturaların ödendiği proje vasıtasıyla küresel bir sorun olan salgının etkilerinin en aza indirgenmesi hedefleniyor. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir