• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyeli genci vuran polis hakkında iddianame hazırlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Polis F. K. hakkında hazırlanan iddianame Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Elde edilen bilgi ve belgelerin yanı sıra sanığın çelişkili ifadesi, görgü tanıkları ifadesi ve kamera kayıtları iddianame dosyası içinde yer aldı.

Polis memurunun Suriye uyruklu Ali El Hemdan’ı (18) uzak mesafeden görüp yanına gelmesi yönünde işaret yaptığı, olay sırasında El Hemdan’ın yanındaki arkadaşının kontrol noktasına giderken, kendisinin ise sokak içine doğru ilerlediği ifade edildi.

İddianamede, olay yerini net olarak gösteren kamera görüntülerinin mahkemece incelendiği belirtilerek, Hemdan'ın yaklaşık 15-20 metre arkasından polisin gittiği, kısa bir süre sonra Suriyeli gencin polis memuruna yüzünü dönerek geri geri yürüdüğü aktarıldı.

Bu sırada polisin elinde bulunan silahın namlusuna mermiyi verdiği ve ateş ettiği belirtilen iddianamede, polisin savunmasının kamera görüntüleriyle örtüşmediği belirtildi.

Söz konusu iddianamede, Adana Kriminal Polis Laboratuvarı’nın 4 Mayıs tarihli raporuna da yer verilerek şunlar kaydedildi:

"Kamera görüntüleri merminin isabet ettiği yerin göğüs sol üst kısmı olması ve tanık beyanları birlikte değerlendirildiğinde merminin sektiğini kabul etmenin olanaksız olduğu, bu nedenle raporla kamera görüntüleri arasında çelişki oluştuğu değerlendirilerek, söz konusu balistik incelemenin tekrar yapılması için maktule ve şüpheliye ait kıyafetler ile emanette bulunan mermi çekirdeğinin incelenerek rapor düzenlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Fiziki İncelemeleri İhtisas Dairesi Balistik Şube Müdürlüğüne gönderildiği, dosya kapsamındaki delillere göre şüphelinin üzerine isnat edilen suçun sabit olduğunun anlaşılmakla kasten öldürme suçundan cezalandırılması kamu adına talep olunur.''

Sanık polis F.K. suçlamaları kabul etmezken, El Hemdan'ın kendisine döndüğünü görmediğini, panikleyip koşarken sendeledikten sonra yere düştüğü anda silahın ateş aldığını iddia etti.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir