• DOLAR 32.495
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2430.314
  • ...
HÜR EKİP'ten dünyaya "Kudüs Ümmetin Başkentidir" mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medyada yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren HÜR EKİP, "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla geniş katılımlı hastag çalışması başlattı.

Kısa sürede Trending Topic (TT) olan hashtag çalışmasına 50 binden fazla sosyal medya kullanıcısı tweet atarak Kudüs davasının yanında olduklarını haykırdı.

​HÜR EKİP'in organize ettiği TAG, saat 14.00'te başlatıldıktan 15 dakika sonra Türkiye Gündemine girdi. Yaklaşık 5 saat boyunca yer aldığı Türkiye gündeminde 2. sıraya kadar yükselen TAG'a; milletvekili, siyasetçiler, gazeteciler, kurumlar, yazar ve binlerce sosyal medya kullanıcısı destek verdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam'ın "#KudüsÜmmetinBaşkentidir ve öyle kalmaya devam edecektir." tweetiyle başlatılan TAG'a yazılan bazı tweetler:

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu: "#KudüsÜmmetinBaşkentidir. Kudüs düşerse, Kahire, Bağdat, Ankara, Beyrut, Amman da düşer. Kudüs düşerse, Tahran, Hartum, Diyarbakır, İslamabad ayakta kalamaz. Kudüs düşerse yarın Mekke'ye Medine'ye de göz dikecekler."

AK Parti MKYK Üyesi / Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu: "Kudüs Peygamber'in emaneti, İslam'ın ilk kıblegâhı, Selahaddin Eyyübi'nin rüyası, Kanuni'nin sevdası, Abdulhamid'in duasıdır. Ya Rabbi! Kudüs'ü Mirac'a şahit kıldığın gibi bizleri de Kudüs'ün özgürlüğüne şahit ve memur kıl. #KudüsÜmmetinBaşkentidir"

"Kudüs'ün işgalden kurtulması, Müslümanların vahdetiyle doğrudan ilgilidir"

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Genel Başkanı Mehmet Ali Doyar: "israilin hiçbir meşruiyyeti yoktur, biz onu devlet olarak tanımıyoruz. Onu devlet olarak tanıyanlar, nerede durduklarına baksınlar. Siyonist Yahudilerin Filistin topraklarında işgalci olarak bulunmaları, Müslümanların içinde bulunduğu tefrikanın bir neticesidir.

Kudüs'ün özgürlüğü ve Filistin'in işgalden kurtulması, Müslümanların vahdetiyle doğrudan ilgilidir. Kudüs davasının; Müslümanların vahdetine, Müslümanların vahdetinin de Kudüs'ün özgürlüğüne vesile olmasını ümit ediyorum. #KudüsÜmmetinBaşkentidir"

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan: "Kutsal değerlerimize, kirli ve kanlı paralarıyla paha biçme hadsizliği karşısında sessiz kalanlar bu dünyada izzeti kaybetmekle kalmayacak, Mahkeme-i Kübra'da da hesap vereceklerdir. Allah'ın adalet terazisi şaşmaz. #KudüsÜmmetinBaşkentidir"

"Kudüs'ün kurtuluşu uğruna ödenecek her bedele hazır olduğumuzu ilan ediyoruz"

Peygamber Sevdalıları Vakfı: "Şeref ve izzet; Dinin kutsiyetini fedakârane muhafaza etmektedir. Allah tarafından mübarek kılınan Beytül Makdis'i kurtarmak her Müslümanın vefa borcudur. Müslümanlar olarak Kudüs'ün kurtuluşu uğruna ödenecek her bedele hazır olduğumuzu ilan ediyoruz! #KudüsÜmmetinBaşkentidir"

Mustazaflar Cemiyeti: "#KudüsÜmmetinBaşkentidir. Tüm dünya bunu böyle bilmelidir. Dünya Kudüs Günü, ümmetin diriliş ve uyanış günüdür."

Yenişafak Yazarı Yusuf Kaplan, "Kudüs özgürleşmeden özgürüm deme boşuna! #KudüsÜmmetinBaşkentidir"

Gazeteci Mustafa Karakaş, "Kudüs mücadelesini anlamanın yolu... Hz Ömer gibi yiğit ve adil bir halife ahlakı, Selahaddin Eyyubi gibi diri bir komutan tavrı... Kudüs'ü ancak ve ancak bu ruha sahip olanlar kurtarır"

"Siyonistler var oldukça, İslam coğrafyasındaki hiçbir ülkenin iç ve dış meseleleri bitmez"

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens: "Kudüs'ü salt Arap meselesine indirgeyenler bunu şeytani kasıtla yapmaktalar. Bizler gibi ABD de iyi biliyor ki bu sadece Arapların meselesi değildir. Filistin'de siyonistler var oldukça, İslam coğrafyasındaki hiçbir ülkenin iç ve dış meseleleri bitmez. #KudüsÜmmetinBaşkentidir"

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanlığı: "Kudüs bütün Müslümanların ortak davasıdır. Vicdan sahibi tüm insanların davasıdır. Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kurtarılması için mücadele eden tek bir ülke veya tek bir millet kalmasa dahi Müslümanların bu davaya bireysel olarak sahip çıkması gerekir. #KudüsÜmmetinBaşkentidir"

"Kudüs gökyüzünde yolculuğun adı"

HÜDA PAR Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Yarar: "Kudüs gökyüzünde yolculuğun adı... İlk kıblemiz kutsal mabeddir. Kutsal mabedimiz yüzyıllardır kana bulanmış on binlerce Filistinli katledilmiş, on binlercesi sürgün edilmiş, yüzlerce köy harap edilmiştir. Yetmez mi bunca kan, gözyaşı ve acı... #KudüsÜmmetinBaşkentidir"

Gazeteci Erdem Özveren: "Devlet-i Osmanlı'nın işgal edilen toprakları üzerinde kurulan israili, bizler devlet olarak tanımadık ki, ABD'nin Kudüs'ü başkent olarak ilan etmesini tanıyalım. İki milyar Müslümana göre Kudüs, işgal edilmiş ve Selahaddin'ini bekleyen bir İSLAM ŞEHRİDİR. #KudüsÜmmetinBaşkentidir"

Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği: "Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği Genel Sekreteri Kadir Öztürk: Kudüs, tüm Müslümanların ortak olarak toplanması gereken bir noktadır. İslam birliğinin, Müslümanların gerçek manada özgürlüklerinin simgesidir."  (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir