• DOLAR 32.525
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2487.904
  • ...
SON DAKİKA
Dinlerin ve dillerin şehri Mardin’den 3 dilde Ramazan Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tarihi ve mimari dokusuyla açık hava müzesi görünümünde olan, inanç ve kültür turizminin önemli merkezleri arasında yer alan “gündüz seyranlık, gece gerdanlık” olarak nitelendirilen Mardin’de vatandaşlar, Ramazan Bayramı ile ilgili mesajlarını 3 dilde (Türkçe, Kürtçe, Arapça,) İLKHA aracılığıyla yaptılar.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Yaman mesajında, tüm dünyada olduğu gibi ülkede de Coronavirus salgınına karşı yapılan mücadelede alınan tedbirlere Mardinlilerin evlerinde kalarak büyük bir katkı sağladıklarını belirtti.

Bu bayramda insanların sevdikleri için evde kalması gerektiğini kaydeden Yaman, mesajında şunlara yer verdi:

“Bir milleti kaynaştıran en önemli unsurların başında gelen ve toplumsal yaşamda önemli yeri bulunan bayramlar, insanı insan yapan değerlerin yoğun olarak yaşandığı, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, herkesin birbirine sevgi ile baktığı, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Ramazan Bayramının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, kardeşlik ve mutluluk getirmesi temenni ediyorum. Ramazan Bayramının milletimize ve ülkemize sağlık, bereket, huzur ve mutluluk getirmesini diler, Mardinli hemşehrilerimin bayramını kutlar, sevgi ve selamlarımı sunarım.”

“Bu bayram bizim”

Mesajını Kürtçe veren Abdullah Tan, Ramazan Bayramı’na ulaşmanın sevinç ve hüznünü birlikte yaşadıklarını kaydederek, “Bu yıl farklı bir Ramazan ayını yaşadık. Genellikle evlerimizdeydik. Virüs nedeniyle ibadetlerimizi evlerimizde geçirdik, her şeye rağmen çok güzel geçti. Şimdi de bayramı evimizde kutlayacağız. Kutlamalıyız çünkü bu bayram bizim. Tabi evden dışarı çıkmamız eş-dost, akraba, anne ve babayı aramamıza engel değil. Telefonla bile olsa bayramlarını kutlayacağız. Bu bayramın Müslümanlara huzur getirmesini temenni ediyorum.” dedi. 

Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Molla Fesih Memiş, “Bu bayramın Filistin’deki, Arakan’daki, Suriye’deki, Irak’taki, Afganistan’daki, Çeçenistan’daki ve bütün İslam âlemindeki acıları dindirmesine vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun.” dedi.

“Ramazan Bayramı’nı ruhuna uygun bir şekilde sevinçle karşılıyoruz”

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, “Bir taraftan mağfiret, ibadet, sıhhat ve sükûnet ayı olan Ramazan-ı Şerif’i geride bırakmanın hüznünü yaşarken diğer taraftan Ramazan Bayramı’na ulaşmanın şevkini yaşıyoruz.” dedi.

“Son dönemde Covid-19 nedeniyle tüm dünyada can yakan ve yürek sızlatan acılar yaşansa da bayramlık sevinçlerimize gölge düşürse de aziz İslam’ın şiarlarından olan Ramazan Bayramı’nı taşıdığı anlam ve ruha uygun bir şekilde sevinçle karşılıyoruz.” diyen Çevik, şöyle dedi:

“HÜDA PAR olarak bayramın sevincini yaşamamız, tüm dünyada yaşanan acılara bigâne kalmamız anlamına gelmediği gibi, bu acıları ruhumuzun derinliklerinde hissettiğimizdir. Bunun için Bayramda da olsa alınan tedbirlerin uygulanmasını destekliyoruz. Zira insan sağlığı ve yaşamı sürdürme ilkeleri dinimizce güvence altına alınmıştır. Bu minvalde eş, dost herkesin bu sevinç günlerinde sosyal medya üzerinde birbirilerini sormaları gerekmektedir. Sahip olduğumuz imkânlar ölçüsünde aidiyetine bakmaksızın,  milletin vicdanına terk edilmiş yıkık gönülleri de bu sevince ortak etmek hem bir ibadet hem de sosyal sağlığı korumak adına tesis etmenin gereğidir. Böyle bir ortamda tüm Müslümanların, özelde İslam ülkeleri arasında barış ve uhuvvetin tesisine çalışmak, bayramın taşıdığı ilahi mesajı kavramak ve Ramazan Bayramı’nı ruhuna uygun bir şekilde idrak etmektir. Bu vesile ile başta ülkemiz olmak üzere bütün dünya Müslümanlarının Mübarek Ramazan (Fıtır) Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyor, bayramın İslam âlemine ve insanlık ailesine sağlık, sulh ve selamet getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”  

“Bayramın hayırlar getirmesini temenni ediyorum”

Bayram mesajını Arapça olarak veren İbrahim Algan, “Hayırlısı ile Ramazan ayını bitirip bayrama ulaştık. Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, tüm İslam âlemine, vatanımıza, milletimize, kardeşlerimize özellikle Müslümanlara Cenabı Allah’tan hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

 “Gazetecilerin Ramazan Bayramı’nı kutluyorum”

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü de şunları söyledi: “Özelde gazeteci meslektaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum. Gerçekten zor bir zaman sürecinden geçtik. Daha özgür bir ortamda ve daha rahat bir ortamda gazeteciliği yapma umudu ve dileği içimizden geçiyor. İnşallah bu bayram buna vesile olur.”

“Ramazan Bayramı’nın ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum”

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç da Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluş olan sevgi, merhamet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’i geride bırakmanın üzüntüsünü hissederken, mübarek Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sabır ve tevekkülle geçirdiğimiz Ramazan Ayı’nda tuttuğumuz tüm oruçları Allah-u Teâlâ kabul etsin. Korona virüs ile mücadele içerisinde olduğumuz zor bir dönemden geçiyoruz. Hükümetimizin ortaya koyduğu yerinde hamleler ve Sağlık Bakanlığımızın almamızı istediği tedbirler sayesinde inşallah bu sıkıntılı dönemi bir an önce atlatmış alacağız. Bu süreçte maalesef hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu ve pandemi nedeniyle birçok vatandaşımız da hastanelerde tedavi görmektedir. Pandemiden dolayı ahirete intikal eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavi altında olan tüm vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. İnşallah bir an önce iyileşir ve sevdiklerine kavuşurlar.” ifadelerini kullandı.

“Bayramlar bir arada olmayı, büyüklerimizin ellerini öpmeyi, küçüklerimizin başlarını okşamayı gerektirir.” diyen Kılıç, “Ama pandemi nedeniyle alınan tedbirlere uymak ve virüsü kontrol altında tutmak amacıyla bu bayramı biraz farklı kutlayacağız. Sevdiklerimizle telefonlarımızla iletişime geçerek bayramlarını tebrik edelim. Ramazan Bayramı’nın sevincini onlara hissettirelim. Özellikle 65 yaş üstü büyüklerimizi asla ihmal ermeyelim. Bizler AK Parti Mardin Ailesi olarak diğer üyelerimizle birlikte tüm 65 yaş üstü üyelerimizi de tek tek arayarak hayır dualarını aldık. Bu şekilde hem bizler hem de değerli büyüklerimiz çok mutlu oldular. Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla il, ilçe, kadın ve gençlik kollarımız ve tüm belediyelerimizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı yalnız bırakmayarak yanlarında olduk. Bizlere ulaşmaya çalışan, öneri ve taleplerini ileten her bireyimize ulaşmaya çalışarak kendilerine çeşitli yardımlarda bulunmaya gayret gösterdik. Bu duygularla pandemi ile yaptığımız etkin mücadelemizi bir an önce zaferle tamamlamayı ümit ediyor ve mübarek Ramazan Bayramı’nın ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir