• DOLAR 32.488
  • EURO 34.596
  • ALTIN 2480.82
  • ...
Siyonist kan emicilerin Ramazan ayındaki El-Halil katliamı unutulmuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayında Kudüs'ü konuştuğumuz bugünlerde El-Halil katliamını bir kez daha hatırlıyor, şehitleri hayırla yâd ediyoruz. 

1994'ün Ramazan ayında, işgalci siyonistler tarafından Filistin'in El-Halil şehrinde büyük bir katliam gerçekleştirildi.

Hazreti İbrahim Camii'nde sabah namazında gerçekleştirilen saldırıda 67 Müslüman şehid olmuş, yaklaşık 300 kişi de yaralanmıştı. İşte bu katliam hâlâ hafızalardaki tazeliğini koruyor. 

Siyonistler, Kudüs'ten sonra ikinci hedefleri olan peygamberler diyarı Filistin'in güzide şehirlerinden El-Halil kentindeki Hazreti İbrahim camii haremini istila edip orayı tamamıyla bir yahudi sinagoguna çevirmeyi amaçlıyordu.

Ramazan ayının 15'ine denk gelen cuma günü sabah namazının kılındığı esnada, camii şerife toplanan Müslümanlar, Rablerine yönelmiş, huzur ve huşu içinde o'na rükû ve secde ederlerken, kurşun yağmuruna tutuldular.

İşgalci siyonistlerin kinlerini saçtığı o kurşunlar, Rablerinin önünde eğilmiş olan Müslümanların temiz bedenlerini hedef almıştı… O gün yaşanan bu katliama dünya sessiz kalmıştı.

Siyonist vahşet, işgalciler tarafından dünya kamuoyuna, Barush Goldstien adındaki “akli dengesi yerinde olmayan aşırı dinci bir Yahudi tarafından işlenen cinayet” olarak lanse edildi.

Oysa katliamı, aklı dengesi bozuk bir siyonist canavarın tek başına yapmadığı, görgü tanıklarının ifadesinden de anlaşılıyordu. O gün katliama şahit olan bir görgü tanığı sonraki günlerde olayı şöyle aktarıyordu:

Biz birinci rekâtı kılarken yahudilerden, asker elbisesi giyinmiş bir kişi yanımıza girdi. Kulaklarında kulaklık vardı. Bu kişi üzerimize ateş etmeye başladı. Silahının şarjörü boşaldıkça yanındaki ikinci kişi dolduruyordu. Ben sabah namazlarına gelmeyi adet edinmişimdir. Başka zamanlar her gün o vakitte burada siyonist rejimin 30-40 askeri bulunurdu. Ama o gün sadece dış kapıda 7 asker vardı. Sürekli 7 veya 8 askerin beklediği iç kapıda ise hiç kimse yoktu. Saldırgan üzerimize ateş etmeye başlayınca dışardaki askerler içeri girip bizim üzerimize göz yaşartıcı bomba atmaya başladılar…

Sadece camide gerçekleştirilen saldırıyla sınırlı kalmayan katliamda, yaralı olan Müslümanlara dışardan yardım yapılması da engellenmişti.

Hastaneye kaldırılan yaralılara da siyonistler tarafından ateş açıldığı olayın görgü tanıkları ve hastaları hastaneye taşıyanlar tarafından dile getirilmişti.

O kara günün yıldönümünde, El-Halil şehidlerine bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir