• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
​Ezana yapılan hakaret kabul edilemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz günlerde İslam’ın en önemli şiarlarından olan Ezan-ı Şerif’e yapılan saldırıya her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. İLKHA muhabirine konuşan Diyanet-Sen Midyat Temsilcisi Zeyni Bedir yapılan saldırının saygısızlıktan öte İslam’a ve Müslümanlara alenen bir hakaret ve fiziki saldırı olduğunu belirtti.

"Bu işin failleri hukuki olarak cezasız kalmamalıdır"

Yapılan hakaretin cezasız kalmaması gerektiğini ifade eden Bedir, "Biz Diyanet camiası ve bir din görevlisi olarak İzmir'de ezan sistemine müdahale ederek İtalyan müziğini çalıp bu işlemi yapanlar kesinlikle dinimize, bizlere bir buçuk milyar Müslüman’a bir saygısızlık değil tamamen bir hakarettir ve bir fiziki müdahaledir. Bunu yapanların bir an önce bulunup devletimiz tarafından mahkemelere çıkartılıp en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Ayrıca bu işlemi yapanların sosyal medya üzerinden bu işleme destek veren kişiler hakkında da bir an önce faillerin bu şekilde bulunup onların da cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

"Bu düşmanlık geçmişe dayanıyor"

Ezana ve İsam’a düşmanlığın çok eskiye dayandığını belirten Bedir, "Bunu yapanlar nasıl ki, Peygamber Efendimiz’in (Sallallahu aleyhi ve Sellem) dönemindeki gibi Ebu Cehil’ler; Kur'an okunduğu zaman kulaklarını tıkayıp tenekeler çalıp İslam'a hakaret edenlerle, geçmişte camilerimizi ahıra çevirenler ve bugün bu şekilde Ezana hakaret edenler, bunlar onların torunlarıdır. Bunlar İslam'a ve Müslümanlara büyük bir hakaret etmiş bulunmaktadır. Bunu biz Diyanet camiası olarak Diyanet-Sen olarak bunu kınıyoruz ve bir an önce savcılarımız tarafından bunu yapan faillerinin bulunup cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

"Bu kirli zihniyete dur demeliyiz"

Müslümanların şiarlarına sahip çıkması gerektiğini ifade eden Bedir," "Bu zihniyet kesinlikle dış güçler ile birlikte bu gücü dış güçlerden alıyorlar, biz Müslümanlar da cesaretli olmamız lazım artık. Hazreti Ali’nin (radıyallahu anh) dediği gibi; 'Eğer bir memlekette namuslular da, namussuzlar kadar cesaretli olmazsa bu memleket batacaktır.' Nasıl ki bunlar bu şekilde alenen fiziki bir şekilde dinimize, şiarlarımıza, ezanımıza ve camilerimize hakaret ediyorlarsa, bunlara dur dememiz lazım. Tabii ki bunu yapınca da kanunlar çerçevesinde bunlara başka şekilde prim vermeyecek şekilde; mahkemelerimiz, hâkimlerimiz ve savcılarımızla birlikte yapmamız lazım."

Bedir, "Peygamber Efendimiz’in hayatını örnek alarak biz kendimiz Kur'an'a göre yaşamalıyız. Peygamber Efendimiz’in çizgisi doğrultusunda biz bu dinimizi güzellikle bu kardeşlerimize anlatmalıyız. Çünkü bunu yapanlar kesinlikle cahil kişilerdir ve bunu onları bu şekilde kışkırtanlar dış güçlerdir." diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy'un şiirine atıfta bulunan Bedir konuşmasına devamla, "Şu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' şiarıyla bu ezanları hiçbir şekilde İslam beldelerinden, İslam devletinden ve özellikle de devletimizden hiçbir şekilde bu ezanları susturamayacaksınız. Zafer elbette İslam'ın ve Müslümanların olacaktır." diye konuştu.

"28 Şubat artığı Merkezi ezan sistemine her yerde son verilmelidir"

Merkezi ezan sistemine son verilmesi gerektiğini ifade eden Bedir, "Merkezi ezan sistemi, özellikle 28 Şubat sürecinde çıkmış bir sistemdi. Bu sistemin bazı yerlerde gerektiği kanaatindeyiz. Fakat artık her yerde merkezi sisteme bir son verilmesi lazım. Müezzinlerimizin artık direk ezanları okuyup ve bu şekilde bu tür siber saldırılara karşı da geçmiş olacağımızı düşünüyorum." dedi.

Ayrıca Midyatlı Esnaf, memur ve STK temsilcileri de sosyal medyada yapılan hakarete tepkilerini dile getiren paylaşımlarda bulundu. (İLKHA) 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir