• DOLAR 32.452
  • EURO 34.519
  • ALTIN 2470.401
  • ...
Londra'da "Dünya Kudüs Günü" İçin Yürüyüş Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Kudüs Günü dolayısıyla İngiltere'nin başkenti Londra'da yürüyüş düzenlendi.
Londra merkezli İslami İnsan Hakları Komisyonu'nun sponsorluğunda, "Filistin için Adalet" adlı sivil toplum hareketi tarafından organize edilen ve Britanya Müslüman Birliği (MAB) ile Savaşı Durdurun Koalisyonu'nun (Stop the War Coalition) destekleriyle düzenlenen yürüyüş kapsamında her yaş grubundan çok sayıda kişi Londra'nın merkezindeki Duchess Sokağı'nda bir araya geldi.

Buradan başlayarak Grosvenor Meydanı'ndaki ABD'nin Londra Büyükelçiliği'ne doğru yürüyen göstericiler, güzergah boyunca üzerinde, "İsrail'i boykot edin", "İsrail'in ayrımcılığına son verin" ve "Etnik temizliği durdurun" yazılı pankartlar taşırken, "İsrail'in işgaline son verin", "İsrail bir terör devletidir" ve "Filistin için özgürlük" şeklinde sloganlar attı.

Bazı göstericiler yürüyüşe, üzerinde "Filistin'i savunmak için Kudüs Günü. Filistin'i asla unutmayacağız." yazılı tişörtlerle katılırken, bazıları da yürüyüş boyunca ellerinde tuttukları Filistin bayraklarını dalgalandırdı.

Güzergah çerçevesinde başkentin en kalabalık caddelerinden olan Oxford Street'ten geçen grubun önünü, Siyonistlerin destekçisi olan ayrı bir grup kesti. Burada iki grubun destekçileri arasında sözlü tartışma çıktı. Ortamın gerginleşmesinin ardından iki grup arasında yaşanan arbedeye polis müdahale etti.

Bu arada Filistin destekçisi grup, cadde üzerinde bir süreliğine oturma eyleminde de bulundu. Grup ayrıca aynı noktada, Londra'nın batısındaki 24 katlı bir apartmanda çıkan yangında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Siyonizm karşıtı Yahudi göstericilerin de destek verdiği kalabalık grup, ABD Büyükelçiliğine ulaştığında, Filistin halkına destek olunması için uluslararası topluma çağrıda bulundu. Göstericiler ayrıca uluslararası toplumdan İşgalcilerin Filistin'i işgalini ve ablukasını kınamasını istedi.

Öte yandan İşgal rejimi destekçisi bazı gruplar da yine elçilik binası önünde karşı gösteri düzenledi.

Kaynak: AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir