• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Geleceğimiz tehlike altında!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs işgal, Mescid-i Aksa esaret altında tutuluyor… Filistinli Müslümanların geri dönüş ve bağımsızlık gibi hedefleri, son yıllarda amansız bir saldırıyla karşı karşıya bulunuyor.

Bugüne gelen sürecin başlangıcı Siyonistlerin 14 Mayıs 1948'de Filistin topraklarında sözde bağımsızlığını ilan etmesi ile oldu. O gün, Filistinliler için onlarca yıldır devam eden felaketler silsilesinin başlangıcı oldu.

Günümüze kadar uzanan bu süreçte Filistin topraklarının büyük bölümü işgal edildi, sistematik cinayetlerle binlerce Müslüman katledildi, milyonlarca Filistinli vatanından sürüldü, yüzlerce köy yok edildi ve bazı şehirler yahudileştirildi.

Nakbe'den yani "Büyük Felaket"ten bu yana işgali genişleten siyonistler, şu an 27 bin kilometrekarelik tarihi topraklarının yüzde 85'ini işgal etmiş durumda. Filistinli Müslümanlar ise bu alanın sadece yüzde 15'ini kullanabiliyor. Bulduğu her fırsatı değerlendiren siyonistler, 1967'de işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da da yasadışı Yahudi yerleşim birimi inşaatlarına devam ediyor.

Evet, Filistinlilerin "Nakbe" ismini verdiği 15 mayıs 1948 tarihi; kültürel ve sosyal dokunun yok edilmesiyle başlayan ve günümüze kadar devam eden felaketler silsilesinin başlangıcı olmuştu.

O tarihten bu yana nüfus artışıyla birlikte Filistinli mültecilerin sayısı dünya genelinde 6 milyonu aştı.  Bunların yaklaşık 5 milyon 300 bini, birleşmiş milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na kayıtlı görünüyor.

1948'de sürgün edilen yüz binlerce Müslüman, ülke içinde ve dışında oluşturulan 61 mülteci kampında zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor.

Ülke toprakları içinde yer değiştiren Filistinlilerin yoğun olarak sığındığı yerlerden olan Gazze'de 8 mülteci kampı bulunuyor. İşgalci siyonistlerin ablukası altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı 108 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyor. Bölgenin en büyük kampı olan Cibaliya 1987'de Filistin İntifadası'nın başladığı yer olarak biliniyor.

Siyonist rejimin kuruluş sürecinde topraklarından ayrılmak zorunda kalan Filistinlilerin sığındığı komşu ülkelerin başında gelen Lübnan'da 12, Ürdün'de 10, Suriye'de 12 mülteci kampı bulunuyor.

Şeytani planla sadece Filistinli Müslümanların değil, bütün Müslümanların geleceği tehdit ediliyor. Sadece filistin, Kudüs değil, İslam coğrafyası bir bütün olarak hedef alınıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir