• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van Umut Kervanı yüzlerce aileye gıda ve nakdi yardımında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yıl boyunca yardım faaliyetlerine devam eden ve muhtaç durumda olan ailelere ulaşan Van Umut Kervanı, Ramazan ayı boyunca yardım faaliyetlerine devam ederek Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle işlerini kaybeden ve muhtaç durumda olan yüzlerce aileye gıda ve nakdi yardımda bulundu.

Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdikleri yardım faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Van Umut Kervanı Başkanı Sabri Yıldırım, Coronavirus’ten dolayı birçok iş yerinin kapandığını ve birçok kişinin de işini kaybettiğine dikkat çekerek, yaşanan mağduriyetlerden dolayı başvurularının arttığını söyledi.

Yetimler için de yardım çalışması başlattıklarını belirten Yıldırım, “Van Umut Kervanı olarak Covıd-19 pandemisi ortaya çıktıktan sonra bize yapılan müracaatları değerlendirmeye çalıştık. İnsanlar işlerini kaybettiği için ve mağdur oldukları için derneğimize de yoğun bir şekilde başvuruda bulundular. Bizler de dernek olarak Ramazan başından beri bize müracaat eden insanların değerlendirmesini ve tespitini yaptık. Ramazan ayının başından itibaren yardımları ailelere ulaştırmaya başladık. Yapmış olduğumuz yardım kampanyalarımız vardı. Bu yardım kampanyalarımız için hayırseverlere gittik ve yardımını talep ettik. Ramazan ayı içerisinde 350 aileye yardım paketi ulaştırdık. Bununla beraber 120 aileye nakit yardımında bulunduk. Yine aylık 40 aileye günlük sıcak ekmek dağıtımımız oluyor. Bayram sebebiyle de yetimleri sevindirelim diye yetimler için bir giyim kampanyası başlattık.” dedi.

“Yurt dışında da faaliyetlerimiz oldu”

Van’da olduğu gibi yurt dışında da birçok yetim ve muhtaç durumda olan insana ulaştıklarını kaydeden Yıldırım, "Yurt dışında iftar programlarımız oldu. Umut Kervanı Vakfı ile beraber yurt dışındaki yetimlere, Afrika'daki, Somali'deki ailelere iftar yemeği yaptık. Oralarda su kuyuları açtık.” ifadelerini kulandı.

“Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor”

Yardım faaliyetlerinin tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, son olarak şunları söyledi:

“Ramazan ayı münasebetiyle çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Hayırseverlerden bu konuda bize destek olmalarını istiyoruz. İnsanlar işlerini kaybettiler. Mağduriyetler arttı. Daha önce çalışan ve esnaf olan kardeşlerimiz işini kaybetti. Bu konularda hayırseverlerden ve esnaf arkadaşlarımızdan destek bekliyoruz Virüsten dolayı işlerini kaybeden kardeşlerimize bazı hayırseverler tarafından ciddi yardımlarda bulunuldu. Rabbim bu mübarek ayda yardımlarını bereketlendirsin. Ecirlerini kat kat versin inşallah. Rabbim kendilerinden razı olsun. Önümüzdeki süreçte de inşallah yardımlarına talibiz. İşlerini kaybeden mağdur durumda olan kardeşlerimizden yardımlarını esirgemesinler. Rabbim kendilerinden razı olsun inşallah.”(İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir