• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...

Koronavirüs salgını çalışma sektöründe devrim niteliğinde değişimlere neden oldu.

Milyonlarca kişi evden çalışma sistemine geçerken, yapılan bazı araştırmalar şirketlerin hem maliyet hem de verim açısından bu süreçten memnun kaldığını ortaya koydu.

Bu durum ise 'Ofis kiralarında düşüş olacak mı? Geleneksel ofislerin sonu mu geliyor?' konularını tartışmaya açtı.

Emlakçılar halihazırda düşüşte olan ofis kiralarının salgından sonra kısmen düzelebileceğini söylese de durum çok da içaçıcı değil!

Sadece ofisler değil özellikle büyük şehirlerde ev kiralarının da düşmesi bekleniyor.

Zira salgın daha çok metropollerde etkili oldu ve bu durum zamanla insanlara şehirlerden kırsal yerlere çekilme duygusu verecektir.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Tüm sektörler olduğu gibi emlak sektörü de bu süreçte olumsuz etkilendi. Kira fiyatlarında düşüş var. Sadece ofislerde değil, konut fiyatlarında da bu düşüşü görüyoruz" dedi.

Aşa sektörün bir süre sonra bu krizi aşacağı görüşünde..

Bilindiği üzere, şirketlerin evden çalışma oranı yüzde 45'lerden yüzde 95'lere çıktı. Yapılan araştırmalara göre, şirketlerin yüzde 41'inin çalışanlarını salgın sonrası döneme hazırlamak için planları var. Özellikle salgın sonrası dijitalleşmeyi destekleyecek ve her an uzaktan çalışmayı hazır hale getirilecek sistemlerin daha aktif şekilde kullanılması bekleniyor.