• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Aksa Kırmızı çizgimiz, KUDÜS AHDİMİZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Yurtdışındaki Filistinli Alimler Birliği, işgalcilerin Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya baskın hazırlığına karşı telekonferans toplantısı düzenledi.

Toplantıya İslam ümmetinin önde gelen alim, düşünür ve davetçileri katıldı. Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Dr. Ahmed er-Reysuni, Genel Sekreter Şeyh Dr. Ali Karadaği ve İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın da konuşma yapanlar arasındaydı.

Siyonist işgal çetesine karşı dünya alimlerinin yayınladığı sonuç bildirgesinde, Siyonistlerin ilk defa böyle bir adım atmaya niyetlendiğine ve bu adımla birlikte Mescid-i Aksa'nın artık kendilerine ait olduğunu iddia etmeye başlayacaklarına dikkat çekildi. Siyonistlerin bu adımı atarken dünyanın koronavirüs salgınıyla uğraştığı ve işgalcilerin de bu krizi fırsat bilerek işgallerini daha ileri götürmeyi hedefledikleri belirtildi.

Bildirgede ayrıca Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara ait olduğu ve Mescid-i Aksa'nın kendisine veya etrafındaki herhangi bir yerine yapılan saldırının, Müslümanların mukaddesatına yapılmış bir saldırı olduğu hatırlatıldı.

“UTANÇ VERİCİ SESSİZLİK”

Alimler, bütün Müslümanları, bu çirkin saldırılara karşı ellerinden gelen bütün çabayı sarf etmeye ve bu işgale karşı durmaya çağırdı.

Toplantıya katılan alimler, Müslüman ülkelerdeki “utanç verici sessizliği”, siyonist varlığa yeşil ışık yakan tüm hareket ve ifadeleri kınayarak, bu konuda Müslümanları uyardı. Bu gibi davranışların siyonistlere daha çok cesaret verdiği ve Müslümanların mukaddesatına karşı azgınlaşmasına sebep olduğu bildirildi.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATINA ÇAĞRI: İŞGALİ DURDURUN

Siyonist işgalcilerle normalleşmek için acele eden hükümetlerin ve kişiliklerin, siyonistlerce İslam ümmetine ve Mescid-i Aksa’ya karşı işlenen tüm suçlarda ortak oldukları konusunda uyarıda bulunan alimler, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın işgalcilerin kötü niyetlerini uygulamalarını önlemek için derhal harekete geçmesini istedi.

ALİMLERE ÇAĞRI: ÜMMETİ YÖNLENDİRİN

Toplantıya katılan alimler, yayımladıkları sonuç bildirgesinde İslam ümmetindeki bütün alimlere de bir çağrıda bulundu. Tüm alimlerin, işgalcilerle nasıl mücadele edileceği ve siyonistlerle normalleşmenin Mescid-i Aksa ve İslam ümmeti için nasıl bir tehdit oluşturduğu ile ilgili ümmetini yönlendirmesi gerektiği belirtildi.

Sonuç bildirgesinde ayrıca, bu hafta cuma namazının kılındığı yerlerde hutbe konusunun bu mesele olmasını istirham ettikleri kaydedildi.

FİLİSTİN YÖNETİMİ İŞGALCİLERLE TÜM ANLAŞMALARI KESMELİ DİRENİŞ GRUPLARIYLA UYUM İÇİNDE OLMALI

Bildirgede ayrıca Filistin yönetiminden, işgal güçleri ile hiçbir anlaşma kurmaması ve tüm ilişkilerini kesmesi, Mescid-i Aksa’yı savunan gruplar ile uyum içinde olması talep edildi.

Diğer ülkelerden de işgalcilerle siyasi, iktisadi ve kültürel bütün anlaşmaların iptaline yönelik çağrıda bulunuldu.

Siyonistlerin İslam ülkelerindeki konsolosluklarının kapatılması da bildirgedeki taleplerden biriydi.

KUDÜS MÜCAHİTLERİNE TEBRİK

Alimlerin bildirgesinde tüm güçleri ile Mescid-i Aksa’yı savunan ve sevgisini kalplerinde her daim canlı tutan kadın ve erkek tüm Kudüs mücahitleri tebrik edilirken, Batı Yaka’da bulunan tüm Filistinlilerden, işgalcilerin planlarını bozguna uğratmak için Mescid-i Aksa’ya doğru hareket etmeleri çağrısında bulunuldu.

Ayrıca tüm İslam aleminden de meydanlara çıkmaları ve Filistin’deki kardeşlerine destek çıkmaları talep edildi.

“SALGINI FIRSAT BİLDİLER”

Toplantıyı gazetemize değerlendiren İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, siyonistlerin işgal adımlarına cevap niteliğinde dünyanın önemli birçok aliminin telekonferans şeklinde düzenlediği bu toplantının çok değerli olduğunu belirtti.

Müslümanların içinde bulundukları zaaflarından istifade eden işgalcilerin, “Yüzyılın Anlaşması” adlı sinsi projeyi ve ilhak planlarını devreye soktuğunu kaydeden Yaşasın, siyonistlerin güdümünde yönetilen bazı İslam ülkelerinin, son dönemlerde işgalcilerle normalleşme adımlarına dikkat çekti.

İşgalcilerin, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını fırsat bilerek, boş buldukları Mescid-i Aksa’yı ibadet bahanesiyle bastıklarını kaydeden Yaşasın, bu toplantının buna cevap niteliğinde olduğunu vurguladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir