• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Filistin Alimler Birliği Mescid-i Aksa'ya yapılacak baskın hazırlığına karşı acil toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnternet üzerinden yapılan toplantıya, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Dr. Ahmed er-Reysuni, Genel Sekreter Şeyh Dr. Ali Karadaği gibi dünya çapında tanınan birçok alim ve akademisyen katıldı.

Toplantıya Türkiye'den ise eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslam Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın katıldı.

Birçok alimin konuşma yaptığı toplantıda, Siyonist işgal rejiminin Kudüs ve Mecsid-i Aksa'ya yönelik yapmak istedikleri baskın ele alındı.

Toplantıda yapılan basın açıklamasında, tüm İslam ümmetinin söz konusu baskını durdurmak için mevcut tüm imkanlarını seferber etmeleri gerektiği ifade edildi.

Allah'a hamd ve Resulullah (Sallalahu Aleyhi Vesellem)'e salat ve selam ile başlayıp Tövbe suresinin 41'inci ayeti olan "Kolay da olsa zor da olsa sefere çıkın ve mallarınızla canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır." ayetiyle devam eden basın açıklamasında, siyonist işgal güçleri ve onların yerleşimci sürülerinin Ramazan ayının 29'uncu günü Mübarek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme hazırlığında oldukları belirtildi.

Açıklamada, "Dünya Coronavirüs salgına ile uğraştığı bu günlerde, işgalciler bu baskınla Mescid-i Aksay'ı zamansal ve mekansal olarak parçalamayı amaçlayan çok tehlike yeni bir girişim içindedirler. Bugün, siyonist mahkeme tarafında alınan kararla ümmetin ve halkların öfkesini dindirmek amacıyla eylemin önümüzdeki günlerde ertelendiğini duyurdu." denildi.

"Siyonist düşman bu saldırıyla mübarek Mescid-i Aksa'nın, siyonistler için meşru bir hak haline getirmeye çalışıyor"

İslam ümmetinin Alimleri olarak, işgalci siyonistlerin saldırısına karşı aldıkları kararı açıklayan Filistinli Alimler Birliği, aldıkları kararı maddeler halinde şu şekilde açıkladı:

"1- Bizler daha önceki baskınlara benzer bir baskına engel olma amacı taşımadığımızı, aksine çok daha ciddi bir suç ile karşı karşıya olduğumuzu vurguluyoruz. Bunun bir sonraki aşaması işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya giriş çıkış kontrolünden ziyade kapsamlı ve filli bir kontrol olacaktır. Hatta dünyanın Coronavirüs ile meşgul olduğu ve Mescid-i Aksa'nın kapalı olduğu bu günlerde, işgalciler bununla da yetinmeyerek daha büyük suçlar işleyeceğinin habercisidir. Siyonist düşman bu saldırıyla, mübarek Mescid-i Aksa'nın siyonistler için meşru bir hak haline geldiğini ve onların asıl sahipleri olduğunu gösterme girişimini pekiştirmeyi amaçlamaktadır.

"Allah'ın mescidlerinde O'nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Aslında bunların oralara ancak korka korka girmeleri gerekir. Böyleleri için dünyada rezillik var, âhirette de onlar için büyük azap vardır." (Bakara 114)

"İslam ümmetinin bu saldırıyı durdurmak için mevcut tüm imkanlarını seferber etmesi gerekir"

2- Bizler, mübarek Mescid-i Aksa'nın binaları, duvarları, surları ve tüm parçalarıyla birlikte Müslümanlara ait bir hak olduğunu vurguluyoruz. Ve ona yapılan herhangi bir saldırı, Kâbe-i Muazzama ve Mescid-i Nebevi'den sonra Müslümanların 3'üncü büyük mukkadesatına yapılan bir saldırıdır. Bu durum, tüm İslam ümmetinin bu saldırıyı durdurmak için mevcut tüm imkanlarını seferber etmesini gerektirir.

Ayrıca alimler olarak, Müslüman ülkelerdeki bu utanç verici sessizliğin ve siyonist işgalcilere yeşil ışık yakan resmi tepkilerin kabul edilemez olduğunu ve bu durumun kutsallıklarımıza, memleketlerimize ve ümmetimize karşı daha fazla suç işlemeye teşvik ettiğini hatırlatıyoruz.

"Ey iman edenler! Size ne oldu ki, 'Allah yolunda seferber olun' denilince yerinize çakılıp kaldınız; yoksa âhiretten vazgeçip de dünya hayatıyla yetinmeye razı mı oldunuz? Halbuki dünya hayatının sağladığı fayda âhiretinkine göre pek azdır. Eğer toplanıp seferber olmazsanız Allah sizi elem veren bir azapla cezalandırır, yerinize başka bir topluluk getirir ve siz O'na zerrece zarar veremezsiniz. Allah'ın her şeye gücü yeter." (Tevbe 38-39)

"Siyonistlerin normalleşmesi için can atanlar sistematik suçların sorumluluğu altındadırlar"

3. Siyonist yapı ile normalleşmek için can atan resmi kuruluşların ve kişiliklerin halkımıza, ümmetimize ve kutsallarımıza karşı işlenen suçlara ortak olduğunu ve siyonist yapı ile birlikte mübarek Mescid-i Aksa'ya karşı yürütülen sistematik suçların sorumluluğunu taşıdığını hatırlatıyoruz.

"Kalplerinde hastalık bulunanların 'Başımıza bir felâketin gelmesinden korkuyoruz' diyerek onların dostluklarını kazanmaya çalıştıklarını görürsün. Belki de Allah müminlere katından bir fetih veya başka bir başarı getirir de onlar içlerinde gizledikleri şeyden dolayı pişman olurlar." (Maide: 52)

"Dünya çapında cuma hutbelerinin ana başlığı bu saldırı olsun"

4. İslam İşbirliği Örgütü ve İslam dünyasındaki Dinişleri Başkanlıklarının her düzeyde acilen hareket etmelerini ve bu sistematik siyonist suçu durdurmak için hatiplerin, davetçilerin ve konuşmacıların minberlerde, farklı ders halklarında, televizyon programlarında, canlı yayınlarda ve sosyal medya alanlarında bu konuları işlemeleri, bu saldırganlığın dünya çapında cuma hutbelerinin ana başlığı olması çağrısında bulunuyoruz.

"İslam alimlerini Mescid-i Aksa üzererindeki tehikeyi anlatmaya davet ediyoruz"

5. İslam Ümmeti'nin tüm Alim, vaiz ve davetçilerinden özellikle Mescid-i Haram ve Mesicid-i Nebevi vaizlerinin, hutbe konularını İslam ümmetinin bu saldırgan yapıya karşı takınması gereken tavrı ile Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya aleyhine normalleşmenin tehlikesini işlemeye davet ediyoruz.

"Allah'ın vahyini insanlara ulaştıran, O'ndan çekinen, Allah'tan başka hiçbir kimseden çekinmeyenler hakkında da Allah'ın kanunu böyledir. Hesap sorucu olarak Allah kâfidir." (Ahzab:39)

"İslam ülkelerinde bulunan işgalcilere ait büyükelçilikleri kapatarak tarih sayfalarında ve gelecek nesillere izzetli bir duruş sergilemelidirler"

6. Ümmet alimleri olarak Filistin yönetiminin, siyonist yapı ile her türlü ilişkisini gerçek ve ciddi manada kesmesi talebini yeniliyor ve diğer Filistinli Mücahid kardeşler ile birlikte Allah yolunda Cihad ve direniş seçeneğine yönelmesini talep ediyoruz. Yine diğer ülkelerinde bir an önce siyonist yapı ile olan kültürel, ekonomik ve siyasi tüm ilişkilerini kesmesini, İslam ülkelerinde bulunan işgalcilere ait büyükelçilikleri kapatarak tarih sayfalarında ve gelecek nesillere izzetli bir duruş sergilemelidirler. Aksi takdirde tarih, onların Peygamberimizin (Sallalahu Aleyhi Vesellem) Mirac'a çıktığı yeri kaybetme utancını yazacaktır.

"Kudüs ve Mescid-I Aksa'yı korumak ümmet üzerine malı ve canıyla yerine getirmesi gereken şer'i bir farziyettir"

7. Her zaman tüm kalpleri ve izzetli duruşları ile beraber mübarek Mescid-i Aksa koruyan Kudüs'ün, kadın ve erkek murabıtlarını selamlıyoruz.

"Allah'ın, yüceltilmesine ve içlerinde adının anılmasına izin verdiği evlerde hiçbir ticaretin ve hiçbir alışverişin kendilerini Allah'ı anmaktan, namazı kılmaktan, zekâtı vermekten alıkoymadığı birtakım adamlar, buralarda sabah akşam O'nu tesbih ederler. Onlar kalplerin ve gözlerin dikilip kalacağı bir günden korkarlar." (Nur:36-37)

Bugün, 1948'de işgal edilen Filistin topraklarının Mücahit ve Murabıt evlatlarına çağrıda bulunuyoruz:

Mescid-i Aksa'nın baskın girişimine karşı Aksa'ya akın etmenizi ve siyonist mahkeme, baskını iptal etme kararı alana kadar bunu sürdürmelisiniz. Mescid-i Aksaya akın etmek, Müslümanın o topraklardaki iradesini ortaya koymak ve siyonist yahudilerin baskınını engellemektir ki; buda ümmet üzerine malı ve canıyla yerine getirmesi gereken şer'i bir farziyettir.

"İşgalci siyonistlerin saldırganlarını ve canice planlarını tüm dünyaya duyurmalarını istiyoruz"

8. Tüm İslam ümmetini Mübarek Mescid-i Aksa koruyup kollayan Kudüs ve Filistin halkına her türlü maddi ve manevi desteği sunmaya davet ediyoruz.

Coronavirus salgınını da göz önünde bulundurularak Müslüman halkımızı, izin verilen halka açık meydanlara toplanarak Mübarek Mesci-i Aksa'yı desteklemek için seslerini yükseltmelerini, işgalci siyonistlerin saldırganlarını ve canice planlarını tüm dünyaya duyurmalarını istiyoruz.

De ki: "Durmadan bir şeyler yapın; yaptıklarınızı Allah da peygamberi de müminler de görecektir. Sonunda, gizliyi de açığı da bilenin huzuruna çıkarılacaksınız ve O size yapmış olduklarınızın ne olduğunu verecek." (Tevbe 105)

"Düşmanın sahip olduğu en değerli varlık olan hayatını tehdit ederek acı tattırmaya davet ediyoruz"

9. Filistinin çeşitli yerlerinde bulunan farklı gruplara çağrımızdır; cihat çalışmalarını çeşitli yöntem ve mevcut araçlarla daha aktif hale getirmeye, saflarını güçlendirmeye, sözlerini birleştirerek düşmanın sahip olduğu en değerli varlık olan hayatını tehdit ederek acı tattırmaya davet ediyoruz.

"Yemin olsun ki, onları insanların yaşamaya en düşkünü olarak bulursun; müşriklerden de çok. Her biri ister ki bin sene yaşasın. Oysa yaşatılması hiç kimseyi azaptan kurtaramaz. Allah onların yapmakta olduklarını eksiksiz görür." (Bakara 96)

"Haksızlık edenler başlarına nelerin geleceğini yakında görecekler"

Ey İslam Ümmetinin evlatları! Mescid-i Aksa bugün her türlü eylem ve çabaya en çok muhtaç olduğu zamanlardan birindedir. Her kim Mescid-i Aksa'yı desteklemeyi seçerse, kurtuluş yolunu seçmiş olur. Ve her kimde ondan yüz çevirirse, kendine câhilce kötülük etmiştir. Haksızlık edenler, neye nasıl dönüşeceklerini başlarına nelerin geleceğini yakında görecekler. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir