• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Mavi Marmara şehidinin ailesi evlerinde “Kudüs Günü” etkinliği düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her Müslümanın çocuğunu Kudüs sevdası ve bilinciyle yetiştirmesi gerektiğini belirten Bilgen, Coronavirus salgını nedeniyle bu yıl etkinliği evlerinde yaptıklarını vurguladı.

Her Ramazan ayının son cuması “Dünya Kudüs Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Bilgen, Kudüs’ü asla unutmayacaklarının altını çizdi.

 

Çocukları ile birlikte düzlendikleri etkinlikte, Mavi Marmara gemisinde yaşanan saldırıda dedelerinin ve arkadaşlarının Siyonist işgalciler tarafından nasıl şehid edildiklerini anlatan kısa videolar izlendi. Küçük Rabia Bilgen ve Ahmet Yasin Bilgen, Kudüs sevdasını anlatan şiirler okudu.

Selahaddin Eyyubi ve ordusunun Kudüs’ü kurtaracak bir bilince ulaşması neticesinde Allah, Kudüs’ün fetih zaferini ona bahşettiğini dile getiren Bilgen, “Bizlerde bugün Kudüs’te bir zafer istiyorsak, Filistin’de yaşanan zulmün bitmesi için aynı bilinçte olmalı ve aynı bilinçte nesiller yetiştirmeliyiz.” dedi.

“Zulüm ve işgal bitene kadar bu çalışmalar devam edecek”

Bilgen, “Bu vesile ile dünyanın her yerinde ki Müslümanlar çeşitli faaliyet ve etkinlikler düzenleyerek Filistin’de yaşanan zulüm ve baskıyı insanlara duyurmak ve yaşanan zulmü dindirmek için çalışıp çabalıyor. Ama Coronavirus nedeni ile etkinlikler sahada yürütülemediği için sosyal medya ve değişik platformlardan yine Müslümanlar, Kudüs’ü unutmadıklarını ve Kudüs’ün sesi olacaklarını, zulüm ve işgal bitene kadar bu çalışmaların devam edeceğini gösterdiler.” diye konuştu.

“Filistin’de Müslümanlar zulüm altındayken susmak gibi bir lüksümüz olamaz”

Çocuklarına Kudüs bilincini aşılamak böylesi bir etkinliği düzenlediğini dile getiren Bilgen, “Dedelerinin, şehid olan arkadaşlarının nasıl şehadete gittiklerini anlatmaya çalıştım. Çocuklarıma Kudüs aşkını, sevdasını aşılamaya çalışıyorum, bütün Müslümanlara tavsiyem; Filistin’de Müslüman kardeşlerimiz zulüm altındaysa ve hâlen zulüm görüyorlarsa bizim susmak gibi bir lüksümüz olamaz. Sürekli olarak çevremizdeki insanlara Filistin’de yaşanan işgal ve zulmü anlatmamız gerekiyor. Çocuklarımıza Kudüs sevdasını aşılamamız gerekiyor.” ifadesini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir