• DOLAR 32.517
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2433.248
  • ...
Gaziantep Üniversitesi’nden Covid-19 için yerli ilaç müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuya ilişkin bir yazılı açıklama yapan Gaziantep Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Coronavirus ile mücadele kapsamında Teknopark'ta yürütülen çalışmalar doğrultusunda, Covid-19 tedavisinde kullanılan ithal ilaçların, yerli muadillerinin geliştirilmesine yönelik olarak devam eden biyoeşdeğerlik çalışmalarında önemli bir başarıya daha imza atıldığını söyledi.

Gür, "Çalışmalar, biyoyararlanım, biyoeşdeğerlik etik kurulunun ve ardından Sağlık Bakanlığı onayı ile başlamaya uygun hale geldi. Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Teknopark firması merkezi ortaklığı ile devam eden çalışmalarımız neticesinde, hastalarımızın kullanabilmesi için yurt dışından ithal edilen Covic-19 tedavi ilaçlarının yerli ve milli eşdeğerini geliştiriyoruz." dedi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından, ilaç sektörünün öncü firmaları aracılığıyla Türkiye'de Covid-19 tedavisinde kullanılan ilaçların yerli eşdeğerlerinin piyasaya verilebileceğini belirten Gür,

"Dünya'nın yaşadığı bu kritik dönemde, Teknoparkımız ve yerli ilaç sanayisinin, üniversitemiz ile el ele vererek yaptıkları bu çok önemli çalışmalarla Sağlık Bakanlığımız ve halkımızın bu salgınla mücadelede çözüm ortağı olması bizleri gururlandırmıştır." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir