• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
Heniyye: Silahlı askeri direniş merkezli bir stratejiye ihtiyacımız var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl ramazan ayının son cuma gününe denk gelen Dünya Kudüs Günü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Hamas lideri Heniyye, “Büyük ve etkili bir tehlikeyle karşı karşıya olduğumuz bugünde İslam ümmeti olarak bir stratejiye ve Kudüs’ümüzün ve davamızın saldırılara maruz kaldığı bu tehlikeye karşı kapsamlı bir plana ihtiyaç duyduğumuzu düşünüyorum.” dedi.

Heniyye, siyonistlerin işgaline karşı koymak için geliştirilecek olan projenin, silahlı askeri mücadelenin ön planda olduğu geniş çaplı bir direniş projesi olması gerektiğini vurguladı.

Dünya Kudüs Günü’nün Müslümanlar nezdinde yoğun bir ilgi gördüğüne dikkat çeken Heniyye, Filistin davasına mali, askeri ve teknik olarak destek veren, İsrail işgaline karşı direniş seçeneğini savunan ve bu çerçevede Filistinlilerin yanında olan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Kudüs’ün ve Mescidi Aksa'nın çok ciddi sorunlarla yüzleştiğine işaret eden Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, gerek ABD ve gerekse siyonist işgalcilerin sözde yetkililerinin sözlerine bakıldığı zaman, iki tarafın da Filistin davasını tasfiye etmeyi hedefleyen Yüzyılın Anlaşması'nı hayata geçirme yönünde adımlar attığını ve bütün güçlerini, vakitlerini buna seferber ettiklerini kaydetti.

Arapçada büyük felaket anlamına gelen Nekbe Günü’nde Kudüs’ün yüzde 80’inden fazlasının işgal edildiğini belirten Heniyye, 70 yıldan fazla bir süredir Kudüs’ün siyonist işgalcilerin ablukası altında olduğunu söyledi.

Mescidi Aksa’ya yönelik ahmaklık yapmama konusunda siyonistleri uyaran Hamas lideri, “Biz sadece Mescidi Aksa için değil, aksine Filistin’in bütün topraklarını kurtarmak için mücadele ediyoruz.” dedi.

Heniyye, “Topraklarımızda kalmayı kararlılıkla sürdürüyoruz. Allah’ın kaderine rıza gösteriyoruz. Muzaffer olmaya, siyonistleri topraklarımızdan kovarak Mescidi Aksa’nın avlusunda beraber namaz kılmaya gücümüz yeter Allah’ın izniyle” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir