• DOLAR 32.331
  • EURO 35.072
  • ALTIN 2299.086
  • ...
İzmir'de camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasına tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Camilere tahammülsüzlüğün kabul edilemez olduğunu belirten Cihan, "Ezan evrensel mesajımızdır. Cami ümmetin ortak malıdır. İzmir' de camilerin merkezi ezan sistemine sızıp, siber saldırı yaparak şarkı yayını yapan insanlıktan yoksun, siyonizmin elçileri şer odaklı güçlerin hakaret ve bilinçli yaptıkları tezgâhları kabul edilemez. Müslüman bir ülkede kesinlikle olmaması gereken bu pervasızca hareket İslam dinine, milletimize ve tüm dünya Müslümanlarına yapılmış bir saygısızlıktır. Camii ve ezan üzerinden Müslümanlara yapılan bu tahammülsüzlük kesinlikle kabul edilemez." dedi.

Camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılmasının halkı provoke etme amacını taşıdığını vurgulayan Cihan şöyle devam etti:

Özellikle son dönemlerde Ebucehilin torunları İslam'ın kutsal değerlerine dil uzatarak gündem oluşturmaya ve Müslümanların sabrını denemeye çalışmaktadır. Müslümanların camiine, ezanına tahammül edilememesi üstelik bu tahammülsüzlüğü de alay konusu yapmaları Müslümanların tahammül sınırlarını zorlamaktadır. Camilere ve ezana yapılan saygısızlığa seyirci kalmayacağız. Toplumu kutuplaşmaya götüren bu tür girişimler haçlı zihniyetinin bir ürünüdür. Müslümanlar arasına sokmaya çalışan bir tefrika senaryosudur. Son zamanlarda İslam ve Müslümanlar üzerine oynanan oyunların tamamen bilinçli ve kurgulanmış bir durum olduğunun bilinmesini istiyoruz.

"Şer odaklı ucubeler Müslümanlara siber saldırı düzenlenmektedir"

Ezan üzerinden fitne tohumlarının ekilmeye çalışıldığını ifade eden Cihan, "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, ülkemizin Coronavirus mücadelesine kilitlendiği, din görevlilerimizin Vefa Destek Grubunda halkımıza verdikleri hizmetleri de sabote etmek için İslam'ın mukaddes değerleri ve inancımızla sorunlu olan şer odaklı ucubeler Müslümanlara siber saldırı düzenlenmektedir. Namaza çağıran evrensel mesaj ezan sesini protesto etmek toplumumuzdaki kardeşlik duygularını yıkmaya yönelik birlik ve beraberliğimizin sembolü dinimiz, ezan ve camii üzerinden fitne tohumları ekmeye çalışmaktadırlar." diye konuştu.

"Olayı şiddetle telin ediyoruz"

Açıklamasının devamında Cihan son olarak şunları söyledi: Zaman zaman tahrik, bazen de siyasi dengeler nedeniyle gerçekleştirilen bu tür provokatif girişimler Müslümanlar tarafından tepkiyle karşılanmış, hiç bir taviz verilmeden İslam dininin esasları korunmuştur. Batman Diyanet-Sen Şube Başkanlığı olarak 650 üyemiz ve din görevlileri arkadaşlarımızla birlikte İslam'a, Kur'an-ı Kerim'e ve manevi değerlerimize dil uzatan her türlü gayri ahlaki oluşumların takipçisi olacağımızı belirterek, bu olayı şiddetle telin ediyoruz."(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir